Tampa po podaljšku

Foto: Žurnal24 Jonas Gustavsson, vratar Toronta, je moral štirikrat po plošček v mrežo. (Foto:
V ligi NHL so hokejisti Tampa Baya po podaljšku strli odpor Javorjevih listov iz Toronta. Chicago je s 7:5 odpravil moštvo St. Louis Bluesa.
Oglej si celoten članek

Na sinočnjih tekmah severnoameriške hokejske lige NHL so prvaki iz Chicaga doma premagali St. Louis s 7:5. Toronto je po podaljšku izgubil s Tampo s 3:4, Nashville je Phoenix premagal s 3:0, Colorado je po podaljšku klonil proti Atlanti z 2:3, San Jose pa je moral priznati Detroitu s 3:5.

ashville je gladko odpravil Phoenix. Shea Weber, Cal O'Reilly in Jordin Tootoo so zadevali v polno, vratar Pekka Rinne pa je ustavil vseh 33 poskusov tekmecev za 17. "shutout" v karieri.
Domača zvezdnika Patrick Kane in Jonathan Toews sta s po dvema zadetkoma poskrbela za zmago prvakov proti St. Louisu. Chicago je vodil že s 5:1 sredi tekme, a so se gostje približali na le gol zaostanka. Zadetka Kana in Toewsa v razmaku minute in pol pa sta nato pregnala vse dvome o izidu tekme.

Simon Gagne je zaradi poškodbe vratu izpustil zadnjih 18 tekem, vrnil pa se je zmagovito. Za Tampo je dosegel odločilni gol v podaljšku, s katerim je zagotovil zmago s 4:3 proti Torontu. Domača ekipa je iz rok spustila zanesljivo zmago, saj je Toronto še sredi zadnje tretjine vodil s 3:1. A dva gola Martina St. Louisa, zadnjega je dosegel le devet sekund pred koncem rednega dela, sta omogočila podaljšek in preobrat.

Po dodatnem delu tekme se je končal še dvoboj v Denverju. Obe točki je odnesla Atlanta, mož odločitve je bil Anthony Stewart. Gostje so s šesto zaporedno zmago izenačili klubski rekord.

Liga NHL:

Chicago Blackhawks
: St. Louis Blues 7:5
Toews 2, Kane 2, Kopecky, Sharp, Brouwer; Berglund, Brewer, Pietrangelo, Boyes, Backes

Nashville Predators : Phoenix Coyotes 3:0
Weber, O'Reilly, Tootoo

Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 3:4 *
Kulemin 2, Versteeg; St. Louis 2, Malone, Gagne

San Jose Sharks : Detroit Red Wings 3:5
Heatley, Ferriero, Clowe; Zetterberg 2, Cleary, Datsjuk, Eaves

Colorado Avalanche : Atlanta Trashers 2:3 *
Duchene, Jones; Peverley, Byfuglien, Stewart

*  po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.