Takšna je kazen za sodnika, ki sta oškodovala Liverpool

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ta teden brez sodnikov, ki sta oškodovala Liverpool.
Oglej si celoten članek

Sodnika v sobi za Var, ki sta na tekmi angleškega prvenstva v 7. krogu med Tottenhamom in Liverpoolom storila veliko napako, ta konec tedna v 8. krogu ne bosta sodelovala pri odločitvah, povezanih z videosodniki in drugimi sodniškimi opravili.

Na tekmi 7. kroga sta Darren England in Dan Cook v sobi za Var v 34. minuti nepravilno ocenila oziroma spregledala položaj ob razveljaljenem zadetku Luisa Diaza, s katerim bi Liverpool povedel z 1:0. Tekma se je na koncu končala z zmago Tottenhama 2:1.

Po ogledu posnetkov je bilo jasno, da je bil Diaz v trenutku podaje v dovoljenem položaju, a Var ni posredoval. Združenje poklicnih sodnikov (PGMOL) se je v nedeljo za "veliko človeško napako" tudi opravičilo.

PGMOL je sprva oba sodnika odstranil že s seznama za nedeljsko tekmo med Nottingham Forestom in Brentfordom (1:1) ter ponedeljkov obračun med Fulhamom in Chelseajem (0:2). Danes pa so v izjavi za javnost zapisali, da ne bosta sodelovala niti ta konec tedna v 8. krogu angleškega prvenstva.

Liverpool je celo zahteval objavo tonskega posnetka pogovora obeh sodnikov v sobi za Var v času incidenta, obenem pa so dejali, da bodo preverili še "vse ostale razpoložljive možnosti pri razreševanju težav".

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:16 3. Oktober 2023.

    Se pač zgodi. Liwerpool pa še nikoli ni dobil podarjene točke ali kaj. Klopp tudi glumi. Ekipo naj postavi kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.