Tako slavijo naslov Brazilci

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V deželi sambe in nogometa imajo nove prvake. To je po 17 letih znova postalo moštvo Flamenga, za katero nastopa tudi sloviti Adriano. Foto: Reuters in EPA.
Oglej si celoten članek

Na drugi strani Atlantika so v dramatični končnici ustoličili nove brazilske nogometne prvake. Moštvo Flamengo iz največjega brazilskega mesta Ria de Janeira se je po dolgih 17 letih veselilo naslova državnega prvaka, ko je v zadnjem krogu gostilo Gremio iz Porto Alegreja in pred polnimi tribunami slovite Maracane zmagalo z 2:1 (1:1).

Gostje so povedli z zadetkom Robersona v 21. minuti, vendar pa je že devet minut pozneje za izenačenje poskrbel branilec David, v nadaljevanju pa je stadion s tečajev vrgel Ronaldo Angelim, ko je z glavo prestregel strel srbskega zveznega igralca Dejana Petkovića ter žogo v 69. minuti poslal v mrežo Gremia.

Flamengo je vpisal svoj že šesti naslov prvaka brazilskega prvenstva, a prvega po letu 1992. Pred tem so bili nogometaši najbolj priljubljenega brazilskega moštva najboljši še v letih 1980, 1982, 1983 in 1987.

Za ekipo Flamenga so se zvrstili Internacional, São Paulo in Cruzeiro, ki so si zagotovili tudi mesta v naslednjem pokalu libertadores, najpomembnejšem južnoameriškem nogometnem prvenstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.