Tako se je Đoković devet minut prerekal z novinarjem

Foto: Epa novak đoković
Prvi igralec sveta je naveličan pristranskega poročanja o njegovem vplivu na spremembe v vodstveni strukturi Združenja teniških profesionalcev (ATP).
Oglej si celoten članek

Novak Đoković naj bi bil kot predsednik sveta igralcev, ki ga tvori deset predstavnikov, gonilna sila v prizadevanjih, da bi s položaja predsednika združenja ATP odstranili sicer zelo priljubljenega Chrisa Kermoda.

Kermode bo ob koncu letošnje sezone funkcijo prepustil svojemu nasledniku, čemur sta odločno nasprotovala tako Roger Federer kot Rafael Nadal. Đoković se osebno ni želel opredeliti, čeprav je njegovo nezadovoljstvo z organizacijsko strukturo krovne moške teniške zveze tako rekoč javna skrivnost.

Svet igralcev je izide glasovanja o (ne)zaupnici Kermodu predal tričlanskemu ATP odboru, ki je nato sprejel končno odločitev. Eden izmed članov, Đokovićev odkriti zaveznik in do nedavnega glavni favorit za novega predsednika, je bil tudi Justin Gimelstob, ki pa ga je s položaja predčasno odnesla obsodba zaradi fizičnega napada ne podjetnika Randalla Kaplana.

Svet igralcev bo moral zdaj poiskati njegovo zamenjavo, prav ta tema pa je sprožila večminutni pogovor med Đokovićem in novinarjem na tiskovni konferenci v Rimu. 

"Nekaj morate razumeti. Ni mi všeč, kako so te stvari predstavljene v medijih. Ne zdi se mi pošteno, da me prikazujete kot glavnega odločevalca. Res sem predsednik sveta, ki ima deset članov. Večina sprejema odločitve. Jaz sem samo eden od desetih. Ne morem sprejemati odločitev v imenu sveta ali na podlagi osebnih stališč," je povedal najboljši tenisač na svetu.

Novinar ga je nato pobaral na temo odgovornosti. "Ne gre za odgovornost, ampak za način, kako prikazujete ta proces in vse pripisujete enemu človeku. Če poznate strukturo, potem veste, da je odbor tisti, ki glasuje. In odbor včasih odloči v nasprotju s svetom. Zakaj bi bil vedno jaz odgovoren, če ne glasujem?" je odvrnil Đoković.

Foto: Print Screen

Novinar mu je nato očital, da člani odbora, ki se ne strinjajo s politiko sveta, hitro izgubijo svoj položaj, kot se je to zgodilo v primeru Rogerja Rasheeda. Dodal je še, ima zanesljive informacije o tem, kam se pri glasovanju nagiba Đokoviću. "Če bi rad karkoli zanikal, super. Če boš samo trdil, da nekaj ni res, vendar ne boš povedal druge plati, si s tem ne morem pomagati," mu je vrnil.

Voditelj tiskovne konference je na tej točki želel zamenjati temo, a je Đoković vztrajal, da želi zadevi priti do dna. Odvrnil je, da se ne more odzivati na seleherno malenkost v medijskem prostoru ter izrazil dvom o verodostojnosti novinarskega poročanja. "Vem, da iščete zgodbo. To razumem in spoštujem. Če bi želeli predstaviti celotno zgodbo, bi pridobili več informacij, ne pa izpostavljali članov sveta ali mene osebno," je dejal.

"Ko poskušam pridobiti informacije od tebe, mi ne daš ničesar. Ne vem, kaj naj potem naredim," je odvrnil novinar in nato želel besedo prepustiti svojim kolegom.

"Lahko ti dam nekatere informacije, nekaterih pač ne morem. Kot predsednik sveta sem bil preveč izpostavljen. Vsi me imajo za odgovornega za vse, kar se dogaja v tenisu. To je nepošteno. Gre za pomanjkanje spoštovanja. Izpostavlja se enega človek in se nanj vrši pritisk. To je vse, kar želim povedati," je pristavil Srb.

Preostanek tiskovne konference je minil v bolj sproščenem duhu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.