Tako se je končala generalka Slovencev pred domačim SP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odbojkarji v generalki pred SP ugnali Iran.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji so v generalki pred začetkom svetovnega prvenstva v Ljubljani in na Poljskem premagali Iran s 3:0 (20, 25, 28). Že v petek bo šlo v Stožicah zares, ko se bo Slovenija pomerila s Kamerunom.

Slovenci so v pripravah na domače SP v petek ugnali Egipt, nato v soboto na težki tekmi Turke, v torek pa še Iran, ki je Slovenijo premagal v ligi narodov. Ob zmagi je pomembno tudi dejstvo, da so slovenski odbojkarji v ključnih trenutkih vseh treh nizov zaigrali zelo zbrano in jih dobili. Enako pomembno je, da so navijači že pokazali, da bodo imeli odbojkarji v Ljubljani tudi močno podporo s tribun.

Vsi trije nizi so bili izredno tesni. Občutno prednost v prvem so si Slovenci priigrali pri vodstvu s 17:12, a so se Iranci z dobrim servisom približali. Niz je nato odločil slovenski blok.

Tudi drugi niz je obetal gladko zmago po vodstvu 18:13, a so gostje razliko počasi topili in na 24. točki Sloveniji preprečili, da dobi odločilno točko za niz. Slovenija je za 2:0 potrebovala tri zaključne žoge.

V tretjem nizu je selektor Gheorghe Cretu dal priložnost tudi odbojkarjem, ki sicer igrajo manj. Po izenačeni igri je pri vodstvu gostov s 23:20 kazalo, da bosta ekipi odigrali še četrti niz, a je Rok Možič z blokom izid poravnal na 24:24. Tudi s kančkom sreče so Slovenci kasneje niz dobili s 30:28. Odločilno točko je dosegel Žiga Štern.

Pred domačim SP Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!"

Pogovor pred SP O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!"

Zakaj Slovenija? Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..."

Pogovor pred SP Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!"

Pogovor s kapetanom Urnaut: "Želim si, da bi lahko vsak vsaj enkrat občutil nekaj takega!"

"Kot darilo z neba" "Na svetu ni bolj vročega trenerskega imena... In izbral je Slovenijo!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:07 24. Avgust 2022.

    Generalka, ki se je "srečno" končala kot "desetarka". Na edinstveni zgodovinski priložnosti te generacije, pred domačimi gledalci, s takšnimi predstavami …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.