Tako se je končala še ena zgodovinska etapa za Slovenijo

Foto: Epa Primož Roglič
Tadej Pogačar in Primož Roglič brez konkurence.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je postal prvi Slovenec, ki je oblekel rumeno majico na dirki po Franciji, Tadej Pogačar pa je kot drugi slovenski kolesar prišel do etapne zmage na Touru. Slovenca sta natanko leto dni po uspehu na Vuelti in enakem podvigu v tokratni četrti etapi še enkrat prišla do dvojne zmage. Svetovni mediji in ljubitelji kolesarstva po svetu zdaj o Sloveniji govorijo kot kolesarski velesili.

Pogačar je sicer postal najmlajši zmagovalec etape v 21. stoletju. Tokrat je v ciljnem sprintu kolesar, ki bo 21. septembra dopolnil, premagal Rogliča in Marca Hirschija. Tudi Švicar je bil sicer junak etape, saj je s pogumno samostojno vožnjo bežal okoli 90 kilometrov, četverica z obema Slovencema in Mikelom Lando ter Eganom Bernalom pa ga je ujela 1,6 kilometra pred ciljem.

Zadnji kilometer etape si lahko ogledate še enkrat:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:42 6. September 2020.

    Jaz mislim,fa je Covid 18 al pa/19 kriv za trk! Kaj mislite pa vi?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.