NBA se klanja Dončiću, dosežek odmeva širom sveta

Foto: Twitter Luka Dončić
Luka Dončić je izboljšal dosežek velikega Michaela Jordana, ki splošno velja za najboljšega košarkarja vseh časov.
Oglej si celoten članek

Prvi zvezdnik Dallas Mavericks je sinoči posegel po še enem zgodovinskem dosežku. Postal je namreč šele drugi košarkar v zgodovini (prvi od združitve NBA in ABA lige leta 1976) , ki je na 19 zaporednih tekmah dosegel najmanj 20 točk, pet skokov in pet podaj.

Na koncu drama Dončić podrl še en rekord, nato so se nanj spravili sodniki

Kljub dobri predstavi ni mogel preprečiti poraza njegovega moštva, ki je pred domačimi navijači klonilo s 106:110. Luka Dončić je bil s 27 točkami drugi strelec moštva, v zaključku srečanja pa bi skoraj postal junak velikega preobrata, a so mu to preprečili sodniki.

Pretepali Luko Dončiću počil film, najprej tehnična, nato še velikanska napaka

Dončićev dosežek danes močno odmeva v medijih nekdanje skupne države kot tudi širom sveta.

Nerealni Dončić podrl rekord legendarnega Michaela Jordana! - 24sata (Hrvaška)

Zgodovinsko: Luka Dončić presegel Michaela Jordana - Clarin (Argentina)

Luka Dončić igra kot Michael Jordan - L'Equipe (Francija)

Luka Dončić za seboj pustil tudi Michaela Jordana - Marca (Španija)

Boljši od Michaela Jordana. Luka Dončić osvaja ligo NBA - TVP Sport (Poljska)

Slovenec podira rekorde: Dončić presegel Jordana - Vijesti (Makedonija)

Pa to je nemogoče: Luka Dončić podrl rekord Michaela Jordana. Poglejte zaradi česa danes vsa Amerika govori o mladem Slovencu - Slobodna Bosna (BiH)

Dončić je trenutno edini igralec v ligi NBA, ki je po statistiki uvrščen med prvimi dvajsetimi po točkah, podajah in skokih. S točno tridesetimi točkami na tekmo je tretji strelec lige, z 9,2 podaje je drugi podajalec, z 9,8 skoka pa osemnajsti skakalec. 

Zaskrbljujoče Dončić okrvavljen na klop, trener ogorčen: "Veliko si dovolijo."

Čeprav je sinoči presegel dosežek legendarnega Air Jordana, pa Dončić o primerjavah z največjim vseh časov ne želi niti slišati. To je zelo jasno in glasno povedal tudi novinarjem, ki ga iz dneva v dan zasipavajo s statisičnimi podatki.

"Statistike je veliko. Mislim, da kar malce preveč. Nihče se ne more primerjati z Michaelom Jordanom. On je edinstven. To so samo številke," je skromno dejal slovenski as.

Foto: Profimedia Michael Jordan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:34 9. December 2019.

    Šampion. Upam, da ga ne bodo prevec tepli ker je evropejejc. ker jordana ni nihce tepel. sodniki so ga scitili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.