Tako je končal terorist, ki je ubil dva švedska navijača

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Belgijska policija je v strelskem spopadu ubila skrajneža.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je dan po napadu v Bruslju dejal, da je "šokiran in užaloščen", poroča francoska tiskovna agencija AFP. V strelskem napadu pred kvalifikacijsko tekmo med Belgijo in Švedsko sta v ponedeljek zvečer umrla švedska navijača.

"Globoko sem užaloščen in šokiran zaradi smrti dveh švedskih državljanov v bližini stadiona, kjer je Belgija gostila Švedsko v kvalifikacijah za Euro 2024," je na Instragramu zapisal prvi mož krovne nogometne zveze.

Izrazil je sožalje družinama in prijateljem ubitih ter dodal, da sočustvuje tudi z Belgijci, Švedi in obema nogometnima zvezama.

Tekmo so zaradi napada ob polčasu odpovedali, saj se švedski nogometaši niso želeli vrniti na igrišče.

Kot danes poročajo belgijski mediji, je moški, ki je v ponedeljek zvečer v središču Bruslja ubil dva švedska državljana, enega človeka pa ranil, umrl v bolnišnici, potem ko ga je policija davi v spopadu ustrelila.

Foto: Profimedia belgijska policija

Krovna evropska nogometna zveza Uefa pa je danes sporočila, da se bodo vse preostale tekme kvalifikacij v tem ciklu začele z minuto molka v spomin na žrtvi bruseljskega napada. Slovenija se bo v Belfastu ob 20.45 pomerila s Severno Irsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.