Tako je bilo po zadnjem žvižgu: Portugalci v garderobi, Slovenci z navijači

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska izbrana vrsta je bila po koncu napornih 120 minut nagrajena z aplavzom.
Oglej si celoten članek

Slovenija je imela globoko v drugem podaljšku izjemno priložnost za zadetek, vendar je Benjamin Šeško izgubil dvoboj ena na ena s kasnejšim igralcem tekme Diogom Costo. Portugalski vratar je z nogo zaustavil strel mladega slovenskega napadalca, ob izvajanju enajstmetrovk pa je bil uspešnejši še od Josipa Iličića, Jureta Balkovca in Benjamina Verbiča.

Portugalska je napredovala v četrtfinale, kjer se bo pomerila s Francijo.

Slovenski nogometaši so ob slavju Portugalcev razočarani ostali na zelenici, kjer pa so jih z aplavzom in navijanjem nagradili navijači, ki so pokazali, da znajo ceniti doseženo na tem evropskem prvenstvu.

Slovenija je sicer tudi po svojem drugem Euru ostala brez zmage, leta 2000 je zbrala dva remija in poraz, tokrat kar štiri neodločene izide, tudi prvega v izločilnih bojih. Četa Matjaža Keka, ki je s svojo organizirano igro požela tudi simpatije tujih strokovnjakov, je v skupini najprej odigrala 1:1 z Dansko, nato z enakim rezultatom še s Srbijo, pri tem je zadetek prejela iz kota v zadnjih sekundah dvoboja, z 0:0 pa se je razšla tudi z udeleženko četrtfinala Anglijo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 17:58 2. Julij 2024.

    Iskrene čestitke našim nogometašem, vi ste največji, ker ste spravili v jok takega asa

  • 10:24 2. Julij 2024.

    Moja napoved se je na žalost uresničila le do streljanja penalov, ampak kljub neuspešni izvedbi le teh si fantje zaslužijo …

  • 09:26 2. Julij 2024.

    Navadna defenzivna igra z namenom ne pustiti portugalcem da pridejo pred gol , ker v primeru brez zadetkov imamo kralja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.