Svindal in Guay zamenjala mesti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kanadčan Erik Guay je bil najhitrejši na drugem uradnem treningu smuka pred sobotno smukaško preizkušnjo na progi Saslong v Val Gardeni.
Oglej si celoten članek

Slovenci znova niso silili v ospredje ter so se s progo spoznavali tipajoče. Rok Perko je postavil 28. čas treninga, Andrej Šporn je bil 42., Klemen Kosi pa 66.

S 3446 metri proge sta znova najhitreje opravila Kanadčan Guay in Norvežan Aksel Lund Svindal, ki ju je ločilo le 22 stotink. Tretji je bil Kanadčan Manuel Osborne-Paradis, ki je za rojakom zaostal 72 stotink, četrti pa Italijan Peter Fill, sicer edini poleg Norvežana in Kanadčana, ki je za Guayom zaostal za manj kot sekundo. Na prvem treningu je bil najhitrejši Svindal, ki je za 41 stotink sekunde prehitel Guaya.

Aktualni svetovni smukaški prvak Svindal, zmagovalec drugega smuka v Beaver Creeku, trenutno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala ter v posebnem smukaškem seštevku. Zmagovalec uvodnega smuka v Lake Louisu Italijan Dominik Paris je izpustil drugi trening.

Perko zaostal slabe tri sekunde

Slovenska smukaška trojka se je uvrstila na mesta v spodnjem delu razpredelnice. Perko je za najhitrejšim Kanadčanom zaostal skoraj tri sekunde (+2,79), Šporn je zastal še sekundo več (+3,84), Kosi pa je iztržku moštvenega kolega dodal še dve sekundi (+5,81). Na treningu je nastopil še en Mariborčan Alek Glebov, ki tekmuje za rusko reprezentanco. Glebov je vpisal 63. čas treninga (+5,43).

V Val Gardeni bo v soboto na sporedu smuk za točke svetovnega pokala, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.