Švicarka Jil Teichmann zmagovalka turnirja v Ljubljani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Švicarka Jil Teichmann je zmagovalka teniškega turnirja serije WTA 125 z nagradnim skladom 100.000 evrov v Ljubljani. V finalu je bila boljša od Španke Nurie Parrizas Diaz s 7:6 in 6:4.
Oglej si celoten članek

Za 27-letno Švicarko je to prvi naslov na turnirjih najnižjega ranga Združenja poklicnih igralk in tretji WTA. Za zmago je prejela dobrih 13.000 evrov in 125 točk, s katerimi bo na novi razpredelnici WTA uvrščena med 150 najboljših igralk na svetu.

Jil Teichmann je v finalu premagala drugo nosilko turnirja v Tivoliju po dveh urah in 18 minutah igre ter se ji tako oddolžila za poraz prejšnji teden v polfinalu podobnega turnirju v Švici.

Za Švicarko, ki je 2022 z reprezentanco osvojila naslov v pokalu Billie Jean King, je to prvi naslov WTA po 2019. Tedaj je bila najboljša na turnirjih serije WTA 250 v Palermu ter Pragi in se zavihtela do 21. mesta na svetu.

33-letna Parrizas Diaz je do finala prišla brez izgubljenega niza in ostaja pri treh naslovih WTA. Vse tri je osvojila na turnirjih 125; enega letos v Canberri, dva pa 2021 v Bastadu in Columbusu.

WTA Ljubljana, finale:
Jil Teichmann (Švi)
- Nuria Parrizas Diaz (Špa/2) 7:6 (8), 6:4

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.