Svetovni rekorderki grozi prepoved nastopanja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Komisija za integriteto športnikov (AIU) je vložila obtožbo zoper elitno nigerijsko atletinjo.
Oglej si celoten članek

Svetovna rekorderka in svetovna prvakinja v teku na 100  z ovirami, nigerijska atletinja Tobi Amusan, je v preiskavi zaradi kršitve dopinških pravil. Na Instagramu je potrdila, da je v preiskavi Komisije za integriteto športnikov (AIU), ki je objavila, da je trikrat neupravičeno manjkala na testiranjih v zadnjih 12 mesecih.

Zaradi tega ji grozi prepoved nastopanja in posledično na svetovnem prvenstvu v drugi polovici avgusta v Budimpešti ne bi mogla braniti zlate medalje, ki jo je osvojila lani v ameriškem Eugenu, ko je 26-letna in vsega 1,56 m visoka atletinja z 12,12 sekunde postavila tudi svetovni rekord.

Foto: Epa Amusan

Amusan je zapisala, da je "čista" atletinja ter da jo testirajo mogoče celo bolj pogosto kot ostale. "Testirana sem bila tudi v času, ko naj ne bi bila prisotna na tretji očitani odsotnosti. Borila se bom in o mojem primeru bodo odločali trije arbitri še pred SP avgusta ... Verjamem v to, da bo primer odločen v moj prid in bom nastopila na SP," je prepričana Nigerijka.

Zadnjič je tekmovala v nedeljo na diamantni ligi na Poljskem in zmagala z rekordom mitinga (12,34).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.