Svetovni prvak nepričakovano potegnil črto pod kariero

Foto: Epa
Foto: Epa
Sedemindvajsetletni norveški alpski smučar je nepričakovano končal kariero.
Oglej si celoten članek

Norveški smučar Fabian Wilkens Solheim, svetovni prvak z ekipne tekme v Cortini d'Ampezzo (2021) in dobitnik ekipnega brona na olimpijskih igrah v Pekingu (2022), je na družbenih omrežjih presenetil z oznanilom o koncu kariere.

Foto: Epa Fabian Wilkens Solheim

"Prišel je čas, da se poslovim od alpskega smučanja. Po nekaj sezonah, v katerih sem doživel vzpone in padce, sem se odločil končati to neverjetno pot profesionalnega športnika in se v življenju posvetiti nečemu drugemu."

"Kot otrok sem imel velike sanje, zato sem ponižen in hvaležen, ker lahko rečem, da sem jih večino izpolnil. Za mano je nekaj neverjetnih sezon tekmovanja na najvišji ravni z najboljšimi smučarji na svetu."

"Užival sem v potovanjih širom sveta v družbi izjemnih moštvenih kolegov. Pridobil sem veliko prijateljev in ustvaril nepozabne spomine. Zahvaljujem se družini za podporo. Brez vas nič od tega ne bi bilo mogoče."

"S ponosom zaključujem fantastično poglavje mojega življenja in prepričan sem, da se bodo z zapiranjem enih vrat odprla nova, ki bodo enako zanimiva. Se že veselim," je sporočil Norvežan.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.