Svetovna prvakinja suspendirana zaradi uporabe dopinga!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Svetovna prvakinja Jeruto je bila zaradi dopinga začasno suspendirana.
Oglej si celoten članek

Svetovna prvakinja v teku na 3000 metrov z zaprekami Norah Jeruto je dobila začasno prepoved nastopanja zaradi uporabe prepovedanih sredstev. Prepoved je v petek izrekla komisija za integriteto atletike (AIU), podrobnosti o sredstvu in dolžini kazni pa za zdaj še niso znane.

V Keniji rojena Norah Jeruto, ki tekmuje za Kazahstan, je naslov svetovne prvakinje osvojila lani na SP v ameriškem Eugenu. S časom 8:53,02 je dosegla rekord prvenstev in postavila tretji izid v zgodovini. Druga je bila na tej tekmi Etiopijka Werkuha Getachew, tretja pa njena rojakinja Mekides Abebe.

Foto: Profimedia Norah Jeruto

Nekdanja afriška prvakinja (2016) je z naslovom v Eugenu postala šele prva kazahstanska svetovne prvakinja v atletiki vseh časov. Poleg naslova svetovne in afriške prvakinje se lahko pohvali še z zmago v diamantni ligi leta 2021.

Zaradi menjave državljanstva in čakanja na vse papirje, je bila prisiljena izpustiti olimpijske igre 2020, kjer bi bila glavna favoritinja za zlato. Za Kazahstan tako uradno nastopa od januarja 2022.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:49 8. April 2023.

    Suspendirajte za vedno in brez možnosti vrnitve ,bodo krepko razmislili vsi preden se odločijo to jemat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.