Sutil na sodišču zaradi napada

Foto: EPA
Foto: EPA
Adrian Sutil (še vedno nima zagotovljenega sedeža za naslednjo sezono) se je danes na sodišču v Münchnu zagovarjal zaradi telesnega napada na poslovneža Erica Luxa v diskoteki v Šanghaju.
Oglej si celoten članek

Nemški dirkač formule 1 Adrian Sutil, ki si za prihajajočo sezono svetovnega prvenstva še ni našel sedeža v kateri od ekip elitnega avtomobilskega razreda, se je danes na sodišču v Münchnu zagovarjal zaradi telesnega napada v nekem šanghajskem lokalu pred devetimi meseci. Tožilstvo je zahtevalo enoletno pogojno kazen, če bi dejanje priznal.

Incident se je zgodil aprila lani, ko je Sutil, tedaj dirkač ekipe Force India, na zabavi po zmagi Lewisa Hamiltona v diskoteki v Šanghaju s šampanjskim kozarcem poškodoval luksemburškega poslovneža Erica Luxa. "Žal mi je za vse skupaj. Nisem ga želel poškodovati," je dejal Sutil. Dirkač naj bi v prepiru nameraval le politi Luxa z vsebino kozarca, a ga je nato nesrečno porezal po obrazu in vratu, tako da so morali poslovnežu pomagati z devetimi šivi.

Sutil je na sodišču pojasnil, da se je skušal oškodovancu, ki je bil v času dogodka član ekipe Lotus Renault, večkrat opravičiti in je bil pripravljen v znak sprave tudi prispevati v njegov dobrodelni sklad, a je Lux zahteval osebno opravičilo na domu v Luksemburgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.