Superpokal od leta 2013 na Kitajskem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvi "El Clásico" nove sezone kot kaže ne bo na sporedu na Kitajskem, potem ko je španska nogometna zveza (RFEF) odločila, da bodo tekme španskega superpokala na daljni vzhod preselili šele leta 2013. Kitajci so za prihod Reala Madrida in Barcelone, aktualnih državnih in pokalnih prvakov, ponujali deset milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Generalni sekretar RFEF Jorge Pérez Arias je v Pekingu že v petek podpisal dogovor, po katerem bo morala španska zveza na Kitajskem v naslednjih sedmih letih organizirati pet superpokalnih tekem, na katerih se avgusta pred začetkom sezone pomerita zmagovalec prvenstva in osvajalec kraljevega pokala. Dogovor naj bi bil vreden 35 milijonov evrov.

V ozadju stoji kitajski marketinški gigant United Vansen Internacional Sports (UVIS), ki se je že pred leti za tri tekme dogovoril z italijansko zvezo. Na Kitajskem sta bili tako na sporedu že superpokalni tekmi Lazio - Inter (2009) in AC Milan - Inter (2011), letos pa bi se morala (obračun še ni potrjen) v Pekingu pomeriti Napoli in Juventus.

S Kitajsko se bo v nedeljo v Sevilli pomerila tudi španska nogometna reprezentanca, ki bo na prihajajočem evropskem prvenstvu branila naslov prvakinje. Realov branilec Sergio Ramos, ki se bo na naslednji superpokalni tekmi 22. avgusta pomeril z Barcelono, meni, da je potrebno spoštovati interese iz ozadja.

"Verjetno ne bo potrebno potovati tako daleč za tekmo superpokala, a ni odvisno od nas. Čeprav nam je všeč, da navijači uživajo, bi bila ta pot zelo naporna. Vseeno verjamem, da obstajajo interesi, ki jih moramo razumeti," je dejal Ramos.

Superpokalna tekma bo tudi prvi uradni obračun novega trenerja Barcelone Tita Vilanove, ki pa bo zaradi incidentov na zadnji tekmi superpokala pred začetkom zadnje sezone suspendiran za svoj ognjeni krst. Vilanova je avgusta lani namreč udaril Realovega trenerja Joséja Mourinha, ki mu je v oko potisnil prst. Portugalec bo svoji dve tekmi kazni odslužil ravno na dveh superpokalnih tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.