Strelski dvoboj Nowitzkemu, zmaga Denverju

Foto: Žurnal24 Allen Iverson in Devin Harris
V noči na petek so košarkarji v ligi NBA odigrali le tri tekme. Allen Iverson je svoj Denver proti Dallasu Dirka Nowitzkega popeljal do zmage, čeprav je bil pri osebni statistiki uspešnejši Nemec.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Atlanta : Minnesota 90:89
Portland : Miami 112:106
Dallas : Denver 109:122

Le dan po tem, ko je proti Jezernikom iz Los Angelesa dosegel kar 51 točk, je Allen Iverson spet blestel. V dvoboju svojega Denverja z Dallasom , pri katerem je prvo ime Nemec Dirk Nowitzki , je dosegel 35 točk in dodal še 12 podaj. "Iverson je res igral dobro," je po tekmi varovanca pohvalil trener George Karl . "Ključni del njegove igre je priti do črte prostih metov in potem prodreti. Igralci Dallasa so ga želeli odrezati od igre, vendar jim ni uspelo. Lepo je bilo videti, kako je v igro vključil tudi soigralce." Najbolje je Iversonov večer dopolnil Linas Klezia , ki je dosegel 23 točk, največ v tej sezoni, prav toliko pa jih je dodal tudi Carmelo Anthony .

Shaquille O'Neal je dosegel vsega osem točk. © AFP

 
Gostje ne morejo biti zadovoljni z obrambo, saj ji v tej sezoni nihče ni dal več točk v eni četrtini (v prvi tokrat kar 39), enem polčasu (64) in na tekmi. To je bil seveda glavni razlog za drugi zaporedni poraz košarkarjev Dallasa, ki so v zadnjih devetih srečanjih izgubil kar šestkrat. Pomagalo ni niti 32 točk izjemno razpoloženega nemškega zvezdnika Dirka Nowitzkega .

V preostalih dveh tekmah tega večera sta slabo formo nadaljevala Minnesota in Miami . Volkove je s košem v zadnji sekundi obračuna v Atlanti pokopal Joe Johnson . Za Atlanto je bila to še peta zaporedna domača zmaga nad Minnesoto. Še naprej pri treh zmagah ostaja Miami, ki je tokrat klonil pri Portlandu , za katerega je Brandon Roy dosegel kar 25 točk. Na drugi strani jih je le osem prispeval veteran Shaquille O ' Neal .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.