Streli z bele točke usodni za Domžalčane

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši mladinske ekipe Domžal so v povratnem obračunu prvega kroga Lige prvakov po strelih z bele točke klonili proti Radu in zaključili s tekmovanjem med evropsko elito.
Oglej si celoten članek
Sončno popoldne je na domžalski stadion privabilo več kot tisoč ljubiteljev nogometa, ki so lahko uživali v dinamični predstavi mladinskih vrst Domžal in beograjskega Rada. Domačini so bili pred povratnim dvobojem v rahli prednosti, saj so v srbski prestolnici slavili z 0:1, tako da so se pričakovano odločili za malce bolj previdno postavitev. Gostom iz Beograda v prve pol ure niso dovolili resnejše priložnosti, na drugi strani pa je bil v hitrih akcijah najbolj nevaren napadalec Kristjan Sredojevič. Ambiciozni mladi upi Rada, ki so bili v prvem polčasu več pri žogi, so nevarno zapretili v 40. minuti, ko je z volejem poskusil kapetan Aleksandar Lutovac, a je žoga na srečo Domžalčanov zletela preko domačih vrat, tako da se mreži v uvodnih 45 minutah nista zatresli.
 
Tudi uvodne minute drugega polčasa so pripadle gostom, ki so do vodstva prišli v 
52. minuti, ko je iznajdljivi Lutovac pobegnil po desni strani in z močnim strelom matiral nemočnega domačega vratarja Jakoba Ambrožiča. Šokirani Domžalčani nikakor niso uspeli povezati niti v zvezni vrsti, tako da so gostje še naprej držali iniciativo. V zadnjih dvajsetih minutah so se varovanci Darka Birjukova vendarle prebudili in povezali nekaj obetavnih akcij, a v lovu na zadetek, ki bi jih popeljal v naslednji krog niso bili uspešni. O napredovanju v naslednji krog so tako odločali streli z bele točke, v katerih so bili bolj zbrani nogometaši Rada.
 
Mladinska liga prvakov, 1. krog:
Domžale - Rad 0:1 (2:3)* - po strelih z bele točke, prva tekma 1:0

Strelec: 0:1 Lalovac (52) 

Začetni postavi:
Domžale: Ambrožič, Rom, Ivkič, Vrandečič, Huč, Repas, Hrovat, Sredojevič, Bizilj, Horvat, Hrček.

Rad: Marković, Stupić, Bainović, Tanasijević, Lutovac, Stojanović, Košanin, Pavić, Stojanović, Petrović, Roganović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.