Stoch je imel srečo, Maksimočkin pač ne

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski smučarski skakalec Mihail Maksimočkin se je ob včerajšnjem padcu poškodoval, Kamil Stoch pa jo je odnesel brez posledic.
Oglej si celoten članek

Smučarski skakalci imajo na teh olimpijskih igrah precej težav s padci, kar je na lastni koži občutil tudi slovenski šampion Robert Kranjec. Brez težav ni minil niti sredin preizkus velike naprave. Tokrat sta jo skupila Rus Mihail Maksimočkin in novi olimpijski prvak, Poljak Kamil Stoch.

Zadnji je imel srečo v nesreči, saj je padec prestal brez poškodbe in bo tekmovanje lahko nadaljeval, žal pa tega ne moremo reči za Maksimočkina. Predsednik ruske smučarske zveze Aleksander Uvarov je namreč po obisku bolnišnice sporočil, da si je njegov varovanec zlomil več reber.

"Za zdaj ne kaže, da bi se Maksimočkin lahko udeležil nadaljnjih tekmovanj. A kot vemo, športniki včasih vztrajajo in želijo kljub svojim poškodbam nadaljevati. Končno odločitev o tem morajo zdaj sprejeti Maksimočkin, njegovi trenerji in zdravniki," je povedal Uvarov. 20-letni Maksimočkin naj bi še danes zapustil bolnišnico in se vrnil v olimpijsko vas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.