Štiri leta in pol zapora za Pantanijevo smrt

Foto: Žurnal24 pantani_action_main
Sodišče v Riminiju je za štiri leta in pol poslalo v zapor možaka, ki je leta 2004 prodal kokain nekdanjemu italijanskemu junaku in zmagovalcu francoske pentlje Marcu Pantaniju.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Riminiju je danes izreklo kazen štirih let in pol zapora za Fabia Carlina, ki je leta 2004 prodal kokain legendarnemu italijanskemu kolesarju Marcu Pantaniju, ki so ga pozneje našli mrtvega v hotelski sobi v Riminiju.

Eden izmed najbolj priljubljenih športnikov v Italiji, zmagovalec Gira in Toura leta 1998, je umrl februarja 2004 zaradi prevelikega odmerka kokaina.
Italijanska policija je v zvezi s tem primerom prijela štiri osumljence. S tremi se je pogodila, tako da so kazen že odslužili, Carlina pa je pravosodje spoznalo za krivega, da je s preprodajo drog nenamerno povzročil kolesarjevo smrt.

Mama preminulega kolesarja pravi, da primer z razsodbo še ni končan. "Toliko stvari je še vedno nepojasnjenih. Začenši s 6. februarjem, ko je moj sin kupil kokain, in 14. februarjem, ko je umrl. Ne bom odnehala, zahtevam pravico." Družina nekdanjega italijanskega junaka bo prejela 300.000 evrov odškodnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.