Ste vedeli, da ima ta slovenski orel poljske korenine?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poljski novinarski kolegi ponosno poročajo o "poljskem Slovencu."
Oglej si celoten članek

Poljski novinarski kolegi so včeraj z razočaranjem objavili novico, da je slovenski orel Patrik Vitez, ki ima tudi precej močne poljske korenine, že zaključil s sezono, in sicer zaradi poškodbe kolena. "To je to zame v tej sezoni. Strgal sem si križne vezi, na skakalnici. Čakam na operacijo in upam na hitro okrevanje. Se vidimo naslednjo sezono," je zapisal Vitez na svojem Instagramu. Dodal je, da bo zdaj postal "kavč navijač".

Kot dodajajo poljski novinarski kolegi pri skijumping.pl, je Vitezova mama Poljakinja, tudi sicer pa ima v karavani smučarskih skokov zaradi tega tudi precej poljskih navijačev. Tudi njegov starejši brat Robert je bil smučarski skakalec, prav on naj bi ga navdušil za skoke. Vitezu se za zdaj še ni uspelo prebiti v člansko reprezentanco, do sedaj je tekmoval v pokalu Fis in kontinentalnem pokalu. Na tekmi svetovnega pokala nikoli ni nastopil, se pa je lani v domači Planici preizkusil v kvalifikacijah na velikanki. Zasedel je 61. mesto.  

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.