Starši hudo poškodovane smučarke prejeli slabo novico

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Stanje mlade kanadske smučarke, ki se je hudo poškodovala med pripravami v Švici, je še vedno zelo zaskrbljujoče.
Oglej si celoten članek

Poročali smo o hudi nesreči komaj 13-letne smučarke Lily Kunstadt med pripravami kanadske reprezentance na švicarskem ledeniku Saas-Fee.

Članica ekipe U16 je po hudi nesreči, v kateri si je poškodovala hrbentico, rebra in obraz, prestala sedemurno operacijo v Lozani, po kateri je bila še vedno paralizirana od pasu navzdol.

Vse kaže, da bodo njene poškodbe trajne, saj najnovejše informacije o njenem zdavstvenem stanju niso vzpodbune. Kot je za Blick razkril njen oče, ima mlada smučarka samo triodstotne možnosti, da bo še kdaj normalno hodila.

"Vse skupaj je ena velika nočna mora," je povedal Eric Kunstadt.

Grozljivo Smučarka po hudem padcu paralizirana, ogrožen tudi vid

Lily so medtem že prepeljali v bolnišnici kanadsko Ottawo, kjer so zdravniki staršema prvič posredovali zares zaskrbljujoče informacije. "Prvič so nam naravnost povedali, da obstaja samo triodstotna možnost popolnega okrevanja. Tri odstotke je skoraj enako kot nič. To je res težko sprejeti."

"Od popka navzdol ne čuti ničesar, nima nadzora nad mehurjem ali črevesjem. Še vedno ne moremo verjeti, da se je to zgodilo," je povedal pretreseni oče, ki je z ženo pripotoval v Lozano, od koder je nato hčerko spremljala na poti nazaj v Kanado, sam pa se je domov vrnil z redno letalsko linijo.

O podrobnostih nesreče ni želel preveč govoriti, saj so okoliščine še vedno predmet preiskave. Povedal pa je, da je prenova doma za lažji dostop za invalidne osebe že v teku.

Prijetno presenečeni so bili tudi nad odzivom javnosti, ki jim bo z donacijami pomagala poplačati visoke stroške zdravljenja in transporta.

Foto: Instagram Lily Kunstadt

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:12 23. September 2024.

    A vi debili pričakujete da bo kdo kaj pripomnil??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.