Star znanec se vrača v prvo slovensko ligo

Foto: facebook NK Primorje
Foto: facebook NK Primorje
Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor.
Oglej si celoten članek

Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

Ajdovci, ki so imeli v Sežani svoje priložnosti, okvir vrat pa so zadeli tudi domači, so bili vse do zadnjega kroga v boju za prvo mesto z lendavsko Nafto.

Ta pa si je doma privoščila poraz z 0:2 proti Dravinji in jo - če Rogaški uspe izpolniti pogoje za tekmovalno licenco za prihodnjo sezono - tako 23. in 26. maja čakajo dodatne kvalifikacije za prvo ligo z Radomljami.

Na preostalih današnjih tekmah je Bilje tudi po dveh golih Francija Perka s 3:0 odpravilo Bistrico, Grosuplje in Ilirija sta se razšla z 1:1, Krka pa je s 5:0 zmagala v Velenju. Ricard Fernandez Betriu je dosegel dva gola ter je s 15 zadetki drugi strelec lige za Tonijem Lunom Bončino iz Nafte (17).

V soboto je šest klubov je igralo zadnje tekme sezone. Najvišjo zmago so vpisali tretjeuvrščeni Beltinci, ki so s 6:2 ugnali bodočega tretjeligaša Fužinar. Jakov Katuša je k zmagi Beltinčanov prispeval tri gole.

Obračun Tolmina in Gorice se je končal brez zadetkov, Jadran pa je slavil v Kranju z 2:1, potem ko je v drugem polčasu poskrbel za preobrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.