St. Louis po 12 letih

Foto: Žurnal24 V dvoboju Buffala in Montreala je bil po kazenskih uspešnejši prvi.
Ponoči so se na led podali hokejisti v ligi NHL. Najvišji zmagi sta pripadli Atlanti in St. Louisu, uspešni so bili še New Jersey, New York Rangersi, Carolina, Buffalo in Columbus.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Atlanta : Washington 7:4
St. Louis : Nashville 5:2
New Jersey : NY Islanders 2:1
NY Rangers : Chicago 4:2
Carolina : Florida 6:4
Buffalo : Montreal 2:1
Dallas : Columbus 4:5

Medtem ko je Evropa sanjala ali se prepuščala vročici petkove noči, so bili dejavni hokejisti v ligi NHL. Najvišji zmagi sta si priborila Atlanta in St. Louis.Trashersi so s 7:4 ugnali Washington Capitalse. Zmage je bil še posebej vesel trener Atlante John Anderson, za katerega je bilo to prvo srečanje na klopi NHL-ekipe. Levji delež k slavju je prispeval Brian Little, ki je dosegel dva gola, od tega enega v tretji tretjini, ko so po izenačenju Trashersi naredili delni rezultat 3: 0. "Igro še gradimo, način, kako dosegamo gole, pa je tisto, o čemer sem govoril vse poletje," je učinkovitost svojih fantov pohvalil trener Anderson, ki je imel prd tekmo tudi nekaj treme. Za Atlanto so bili poleg že omenjenega Littla uspešni še Ron Hainsy, Marty Reasoner, Vjačeslav Kozlov, Colby Armstrong in Todd White, za poražence pa so zadeli Aleksander Semin, David Steckel in dvakrat Mike Green.

St. Louis Bluesi, lani najmanj uspešno moštvo lige s 14,1 odstotki dobljenih tekem, so s 5:2 ugnali Nashville Predatorse. To je njihova prva zmaga na krstni tekmi sezone po letu 1996. Odrešiteljica Bluesov na tej tekmi je bila igra s hokejistom več, saj so fantje iz St. Louisa kar štiri od petih zadetkov dosegli v power playu. Med drugimi je dvakrat zadel tudi Keith Tkachuk, ki je dosegel že svoj 500. gol v karieri. "Pripravljamo si več strelov, to je najbolj pomembno," je preprosti vzrok za zmagoviti začetek sezone našel Tkachuk. Poleg njega so bili za Bluese uspešni še Brad Boyes, David Backes in Barret Jackman, za Predatorse pa Ryan Suter in Joel Ward.

V ostalih tekmah je New Jersey ugnal New York Islanderse z 2:1, New York Rangersi so za tretjo zmago zapored premagali Chicago s 4:2, Carolina je ugnala Florido s 6:4, Buffalo po kazenskih strelih Montreal z 2:1, Columbus pa Dallas s 5:4.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.