Srebotnikova v finalu Aucklanda

Foto: Žurnal24 Katarina Srebotnik bo nastopila v finalu dvojic v Aucklandu. (Foto: Anže Petkovš
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je med dvojicami na turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev uvrstila v finale. Marija Šarapova je povsem odpovedala.
Oglej si celoten članek

V polfinalu je Katarina Srebotnik skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta prvi nosilki, po 46 minutah ugnala tretjepostavljeni Indijko Sanio Mirza in Čehinjo Renato Voracovo s 6:1 in 6:1. Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v finalu pomerili z boljšima iz dvoboja med Švedinjo Sofio Arvidsson in Marino Erakovic z Nove Zelandije ter Francozinjo Alize Cornet in Romunko Edino Gallovits.

Ruska teniška igralka Marija Šarapova, 18. igralka sveta, se je kot prva nosilka turnirja v Aucklandu z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev morala posloviti že v četrtfinalu. Boljša od zvezdnice, ki se je minulo sezona uspešno vrnila v karavano po poškodbi, je bila 88. igralka lestvice WTA Madžarka Greta Arn s 6:2, 7:5.

"Tako gre to. To je tenis. Zdaj sem z mislimi usmerjena že v naslednji turnir. Ta poraz mi ne bo preprečil mojih načrtov," je bila razočarana Šarapova, ki jo bo verjetno znal potolažiti izvoljenec Saša Vujačić, za katerim je povsem drugačen večer. V nasprotju s tekmico pa je bila Arnova pričakovano povsem prevzeta in v šoku zaradi velikega uspeha, ko so se ji uresničile sanje premagati veliko Šarapovo.

Auckland, WTA (220.000 USD), dvojice, polfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/1)
: Sania Mirza/Renata Voracova (Ind/Češ/3) 6:1, 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.