Jokala kot dež: tik pred nastopom so jo s stadiona odpeljali na vozičku

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kakšna smola za Sophie Weissenberg. Debitantka na olimpijskih igrah se je poškodovala na ogrevanju teka čez ovire v sedmeroboju.
Oglej si celoten članek

Nemško atletinjo Sophie Weissenberg so organizatorji na invalidskem vozičku odpeljali s stadiona Stade de France, potem ko se je poškodovala na ogrevanju za prvo tekmovanje v ženskem sedmeroboju. "To je tako kruto," je nesrečni dogodek za simpatično 26-letnico pospremil komentator Eurosporta Tim Hutchings.

Weissenberg, sicer debitantka na olimpijskih igrah, se je ogrevala in pripravljala na tek z ovirami, po uspešnem skoku čez prvo oviro je Weissenbergova nato z levo nogo udarila v drugo, pri tem je nerodno stopila. Zdelo se je, da je v hopsanju nastradal gleženj, a nemški ARD je kasneje poročal, da gre še za precej hujšo poškodbo, in sicer raztrganje Ahilove tetive na levi nogi.

Reševalci so ji morali pomagati vstati, preden je sedla v invalidski voziček, nato pa so jo odpeljali s stadiona. To je pomenilo, da ni mogla teči v drugi skupini ženskega tekmovanja v teku na 100 metrov z ovirami. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.