Spodrsnilo obema tekmecema Bayerna

Foto: Žurnal24 Mladen Petrić in Jonathan Pitroipa, ki je Schalkeju ukradel sanje o naskoku na v Foto: Žurnal24 Kevin Pezzoni Juan Arango Bundesliga Nemcija Köln Mönchengladbach Foto: Žurnal24 Lukas Podolski Thorben Marx Bundesliga Nemcija Köln Mönchengladbach Foto: Žurnal24 Dante Zoran Tosic Bundesliga Nemcija Köln Mönchengladbach Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Daniel van Buyten Halil Altintop Foto: Žurnal24 Arjen Robben Christoph Spycher Foto: Žurnal24 Arjen Robben Christoph Spycher Foto: Žurnal24 Louis van Gaal Foto: Žurnal24 Louis van Gaal Foto: Žurnal24 Louis van Gaal novinarji fotografi Foto: Žurnal24 Miroslav Klose Halil Altintop Foto: Žurnal24 Miroslav Klose Halil Altintop Foto: Žurnal24 Arjen Robben Christoph Spycher Foto: Žurnal24 Arjen Robben Miroslav Klose Foto: Žurnal24 Miroslav Klose Arjen Robben Danijel Pranjic Foto: Žurnal24 Hans Joerg Butt Foto: Žurnal24 Bastian Schweinsteiger Marco Russ Foto: Žurnal24 Stefan Kiessling Marcel Schmelze Signal Iduna Park stadion Foto: Žurnal24 Juergen Klopp Jupp Heynckes Foto: Žurnal24 Sami Hyypia Mohamed Zidan Foto: Žurnal24 Manuel Friedrich Mohamed Zidan Foto: Žurnal24 Mohamed Zidan Arturo Vidal Sami Hyypia Gonzalo Castro Foto: Žurnal24 Eren Derdiyok Neven Subotic Foto: Žurnal24 Lucas Barrios Foto: Žurnal24 Lucas Barrios Foto: Žurnal24 Lucas Barrios Foto: Žurnal24 Barrios Lucas Kevin Grokreutz Mohamed Zidan Foto: Žurnal24 Rene Adler
Tako Schake kot tudi Bayer v 27. kolu nemškega prvenstva nista uspela izkoristiti spodrsljaja Bayerna v Frankfurtu. Leverkusen je izgubil, Schalke pa remiziral s HSV. Kar pet golov zadnje Herthe.
Oglej si celoten članek

Zadnjeuvrščena Hertha iz Berlina si je kar s 5:1 privoščila Wolfsburg.

Jonathan Pitroipa
je Schalkeju preprečil skok na vrh Bundeslige, potem ko je za remi s HSV zadel v 77. minuti. Za domače Hamburžane je sicer Ruud van Nistelrooy v 40. minuti dosegel svoj tretji zadetek po prihodu iz Reala. Izenačenje je bilo delo Kevina Kuranyija v 62. minuti. Upanje na tri točke je Schalkeju prinesel Ivan Rakitić z 11-metrovke, zatrl pa ga je omenjeni Pitroipa.

Dedić (desno) je v Bremnu dosegel svoj četrti bundesligaški zadetek v karieri. (Foto: EPA)

Slovenski reprezentančni napadalec Zlatko Dedić je na svoj "črni seznam" vpisal novo žrtev, toda tudi četrti gol v njegovi nemški epizodi pri Bochumu ni bil dovolj za zmago pri Werderju (2:3). Gostje so kar malce senzacionalno povedli že v 14. minuti, ko je zabil slovaški golgeter Stanislav Šestak in rezultat je obstal vse do odmora. Ko je v nadaljevanju izenačil Claudio Pizarro je kazalo, da se stvari vračajo na svoje, toda Dedić je imel drugačne načrte. Hladnokrvno je zaključil protinapad Bochuma in po Borussii Mönchengladbach, Bayerju Leverkusnu in Hoffenheimu zabil še četrti nemški ekipi. Toda kaj, ko je Marco Marin že čez nekaj minut izenačil, Dedić je odšel iz igre, Thorsten Frings pa je z zadetkom v 81. minuti odločil tekmo.

Kozlički spet zelo "kisli"
Z neodločenim rezultatom geografska soseda Köln in Borussia Mönchengladbach ostajata tudi soseda na lestvici, kjer ima slednja še vedno nekaj naskoka nad kozlički. Kljub vsemu posebej zadovoljen ne more biti nobeden izmed strategov, še posebej Zvonimir Soldo, saj so njegovi rdeči kljub zveneči napadalni vrsti znova prikazali zelo "kislo" predstavo.

Milivoje Novaković v konici napada praktično ne dobiva žog, Lukas Podolski veliko "meša" in malo stori, Zoran Tošić pa je daleč od tega, da bi si po koncu polletne posoje zaslužil povratek v matični klub Manchester United. Na tekmi z malo pravimi priložnostmi (v prvem polčasu jih praktično ni bilo) je imel eno večjih ravno Novaković, ko se mu je žoga po strelu Manicha lepo pripeljala na nogo, a je Jaršan v ključnem trenutku izgubil ravnotežje. Zato so povedli gostje, ko je izvrsten solo prodor s strelom po tleh v drugem polčasu vnovčil mladi Marco Reus. Odgovor domačih je prišel na edini možni način, s strelom od daleč, ki ga je po podaji Tošića brezhibno izvedel Maniche in kot mu je že v navadi počistil pajčevino s stičišča vratnice in prečke. "Nova" je že praktično v naslednjem napadu prišel sam pred gostujočega vratarja, a je njegov strel z levico zgrešil daljšo vratnico. Oba Slovenca, tako Novaković kot Mišo Brečko, sta odigrala celo tekmo, a brez presežkov.

Nemška liga, 27. kolo:

Bundesliga, lestvica:
1. Bayern 56

2. Schalke 55
3. Leverkusen 53
4. B. Dortmund 48
5. Werder 45
...
13. Köln 28
14. Bochum 27
...
16. Hannover 23
17. Freiburg 23
18. Hertha 18

1. FC Köln : Borussia Mönchengladbach 1:1 (0:0)
Maniche (79); Reus (55)
Brečko in Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Eintracht Frankfurt : Bayern München 2:1 (0:1)
Tsoumou (87), Fenin (89); Klose (7)

Freiburg : Mainz 1:0 (1:0)
Flum (10)

Nürnberg : Hoffenheim 0:0

Stuttgart : Hannover 2:0 (1:0)
Marica (36, 54)

Werder Bremen : Bochum 3:2 (0:1)
Pizarro (58), Marin (65), Frings (81); Šestak (14), Dedić (63)
Dedić (Bochum) je igral do 69. minute.

Borussia Dortmund : Bayer Leverkusen 3:0 (0:0)
Barrios (50, 60), Rangelov (87)

Hamburger SV : Schalke 2:2 (1:0)
van Nistelrooy (40), Pitroipa (77); Kuranyi (62), Rakitić (68/11-m),

Wolfsburg : Hertha BSC 1:5 (1:3)
Grafite (36); Gekas (6, 26, 63), Ramos (8, 84)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.