Spodrsljaj Finske, Kanade pač ne

Foto: Žurnal24 Kanadčani so Italijanov dali pet golov in jih podarili nekaj pesti. (Foto: Reute
Drugi dan svetovnega prvenstva v hokeju so se opekli Finci. Danci so jih premagali s 4:1. Poraza pa si niso privoščili olimpijski prvaki Kanadčani, ki so s 5:1 odpravili Italijo.
Oglej si celoten članek

Po porazu Američanov na uvodni tekmi svetovnega hokejskega prvenstva skupine A v Nemčiji je to soboto prišlo še do enega presenečenja, najbrž še večjega kot dan prej. Danci so v skupini D v skandinavskem derbiju namreč s 4:1 premagali Fince, v drugih sobotnih tekmah pa je v skupini B Švica s 3:1 ugnala Latvijo, v isti skupini pa Kanada Italijo s 5:1.

Skandinavski obračun se je začel fantastično za Dance, ki so že po dobrih petih minutah vodili z 2:0. Uvodni gol je dosegel Frans Nielsen, vodstvo je povišal Peter Regin. Petri Kontiola je v sedmi minuti izid znižal, to pa je bilo tudi vse, kar so zmogli bronasti z olimpijskih iger v Vancouvru. Julian Jakobsen je na začetku druge tretjine dosegel še tretji gol za Dance, vse do zadnje minute, ko so Finci vratarja zamenjali s šestim igralcem, ni bilo novih golov, z natančnim strelom v prazno mrežo pa je končni izid postavil Nielsen.

Kanadčani, olimpijski prvaki, so gladko opravili z Italijani, čeprav so se kar nekaj časa mučili. V prvi tretjini so Italijani celo izenačili na 1:1, toda v nadaljevanju so stvari vendarle prišle na svoje mesto.

Skupina B (Mannheim):

Kanada : Italija 5:1
Švica : Latvija 3:1
Lestvica: 1. Kanada 3 točke, 2. Švica 3, 3. Latvija 0, 4. Italija 0

Skupina D (Gelsenkirchen/Köln):

Finska : Danska 1:4
Lestvica: 1. Danska 3 točke, 2. Nemčija 2, 3. ZDA 1, 4. Finska 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.