Spins: "Koren ni novi Zahovič"

Foto: Žurnal24 stefanovic3_ifp_lju240708
Sindikat poklicnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je podal svoje mnenje o trenutnih odnosih med reprezentanti in predsednikom NZS Ivanom Simičem. Bližnjo skupščino NZS je označil za navadno farso.
Oglej si celoten članek

"Predsednik Simič naj preneha z obtoževanjem ter izpolni vse zahteve, ki jih je obljubil reprezentantom, ali pa odstopi. Na Spinsu menimo, da bo aprilska skupščina NZS navadna farsa, saj reprezentanti nimajo pravice do glasovanja, kaj šele svojega predstavnika na skupščini ali upravnem odboru NZS. Medsebojno obračunavanje se mora končati. Kapetan Robert Koren, ki so ga nekateri v minulih dneh močno izpostavili, čeprav je javnosti le sporočil mnenje svojih reprezentančnih soigralcev, ni novi Zlatko Zahovič in Južna Koreja se ne bo ponovila," je med drugim dejal predsednik Spinsa Dejan Stefanovič in v isti sapi dodal, da so odnosi Spinsa s Simičem povsem korektni.

Foto: Žurnal24 Ivan Simič je pred kratkim ponudil odstop z mesta predsednika NZS zaradi spora z nogometnimi reprezentanti glede nagrad za uvrstitev na letošnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, o njegovi nadaljnji usodi na predsedniškem položaju bo v začetku aprila s tajnim glasovanjem odločalo devetindvajset delegatov NZS.

V drugem delu današnje izredne novinarske konference je Marko Levovnik predstavil projekt univerzitetnega študija na daljavo za poklicne nogometaše, ki je nastal na pobudo Svetovne zveze poklicnih nogometašev (FIFPro). Namen projekta je omogočiti poklicnim nogometašem nadaljevanje študija ali pridobitev visokošolske izobrazbe ter jih pripraviti na čim lažji prehod v življenjsko obdobje po koncu športne kariere.

Študijski programi se bodo v glavnem osredotočali na področja podjetništva, vodenja in trženja, izvajali pa se bodo v enajstih evropskih državah v skladu z bolonjskim učnim sistemom. V program študija na daljavo naj bi se vključilo približno 250 poklicnih nogometašev, ki bi v triletnem obdobju zaključili izobraževalni cikel študija na daljavo. Spins je kot aktivni partner tega projekta že navezal stik z ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter začel iskati možnosti za realizacijo projekta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.