Silovit odgovor Cityja v drugem polčasu

Foto: Epa
Foto: Epa
Manchester City je z dvema goloma v gosteh tlakoval pot v finale lige prvakov. Vodilna ekipa angleške lige je na prvi polfinalni tekmi v Parizu po preobratu premagala PSG (1:2).
Oglej si celoten članek

Finale pred finalom, kot so mnogi poimenovali polfinalni dvoboj lanskih finalistov iz Pariza in gostov iz Manchestra, ki so drugič v zgodovini med četverico, je na prvi tekmi več veselja prinesel Cityju. Ta je v drugem polčasu poskrbel za preobrat in lepo popotnico za povratni obračun. Obenem je angleška zasedba še naprej edina, ki v tej sezoni lige prvakov ne pozna poraza, ima deset zmag in remi.

Parižani so bili večino prvega polčasa konkretnejši tekmec, prvič je bilo nevarno v 13. minuti po poskusu Neymarja, dve minuti pozneje pa je po podaji Anglea Di Marie iz kota z desne strani z glavo zadel Marquinhos za vodstvo Francozov.

Ti so zagrozili tudi v 28. minuti po poskusu Leandra Paredesa z glavo, medtem ko so Angleži nase opozorili predvsem v 21. minuti prek Bernarda Silve in predvsem v 42., ko je imel Phil Foden povsem odprt strel na robu kazenskega prostora, toda Keylor Navas je njegov poskus po sredini ukrotil.

City, ki je igral brez pravega napadalca, je v uvodu drugega polčasa zaigral odločneje, a znova brez kake prave nevarnosti za Navasa, v 61. minuti pa je vendarle s "škarjicami" poskusil Kevin De Bruyne, vendar je zgrešil cilj.

Belgijski reprezentant pa je ob močnem pritisku Angležev izenačil v 64. minuti, ko je z leve strani poslal na videz nenevarno podajo v kazenski prostor, vendar je ta presenetila Navasa, ki je pričakoval skok branilcev, toda žoga je vse preletela in na koncu končala v mreži.

Sedem minut pozneje pa so Angleži poskrbeli za preobrat. Riyad Mahrez je namreč zadel s prostega strela, ko je žogo poslal skozi živi zid mimo nemočnega Navasa. Ta je moral v 75. minuti posredovati še po Fodenovem poskusu z glavo, njegovi soigralci pa so ob visokem pritisku Cityjevih igralcev imeli precej težav z organizacijo igre.

V še večjih težavah so se znašli domači v 78. minuti, saj je Idrissa Gueye s hrbta s podplatom startal v Ilkaya Gündogana in si posledično prislužil rdeči karton.

Foto: Epa

Mahrez je imel priložnost v 84. minuti prvi unovčiti še številčno prednost, a je zgrešil cilj, tri minute zatem je znova streljal še Foden, vendar spet žogo poslal točno v vratarja Parižanov.

PSG je v osmini finala izločil Barcelono, v četrtfinalu pa Bayern, City pa je izločil Borussio Mönchengladbach in Borussio Dortmund. Finale bo 29. maja v Istanbulu.

Guardiola "Ne morem spati zaradi Neymarja in Mbappeja"

Liga prvakov, polfinale, 1. tekma:

PSG - Manchester City 1:2 (1:0)
Marquinhos 15.; De Bruyne 64., Mahrez 71.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.