Španci komajda prek Kitajske

Foto: EPA španija kitajska reprezentanca Foto: EPA španija kitajska reprezentanca torres Foto: EPA španija kitajska reprezentanca iniesta Foto: EPA španija kitajska reprezentanca casillas Foto: EPA španija kitajska reprezentanca del bosque camacho
Evropski in svetovni prvaki Španci so v Sevilli odpravili Kitajsko, ki jo vodi njihov bivši selektor, zgolj z 1:0. Na tekmi med Mehiko in Brazilijo je bila boljša reprezentanca iz Srednje Amerike.
Oglej si celoten članek

Štiri pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva reprezentance pilijo še zadnje malenkosti. Aktualni evropski in svetovni prvaki Španci so v Sevilli odigrali zadnjo prijateljsko tekmo pred odhodom na Poljsko in v Ukrajino ter premagali Kitajsko z 1:0. S sijajnim slalomom v kitajskem kazenskem prostoru se je izkazal Andres Iniesta, a zadel zgolj okvir vrat.

Kitajci, ki jih vodi nekdanji španski selektor Antonio Camacho, so favoriziranim domačinom povzročili obilico težav. Bili so boljša ekipa na terenu v prvem polčasu, v nadaljevanju, ko so Španci pritisnili proti njihovim vratom, pa jih je na zadnji črti reševal vratar Zeng Cheng. Klonil je le enkrat, in sicer v 84. minuti po strelu Davida Silve.

Razpoloženi Mehičani odpravili Brazilce

Tekma med Mehičani in Brazilci je pritegnila marsikaterega nogometnega zanesenjaka. V dinamični tekmi so povsem zasluženo slavili Mehičani, ki so bili boljši predvsem v prvem polčasu, ko so tudi dosegli oba zadetka. Najprej je z malce sreče zadel Giovanni dos Santos v 22. minuti, enajst minut kasneje pa je iz enajstmetrovke vodstvo povišal član Manchester Uniteda Javier Hernandez. V drugem polčasu so Brazilci zaigrali malce bolje, razpoložen je bil predvsem Neymar, a se izid ni več spremenil.

V Arlingtonu se je še enkrat pokazalo, da bodo morali Brazilci, ki leta 2014 gostijo svetovno prvenstvo, s svojo relativno mlado ekipo postoriti še veliko dela, da bodo čez dve leti izpolnili visoka pričakovanja domače javnosti, ki si želi naslov svetovnega prvaka.

Prijateljski tekmi:

Španija : Kitajska 1:0 (0:0)
Silva (84)

Brazilija : Mehika 0:2 (0:2)
Giovanni dos Santos (22), Hernandez (33/11-m)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.