Šokantno: s "kalašnikovkami" nad goste v avtobusu!

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Začenjajo se kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022. In v nekaterih državah so strasti že razvnete.
Oglej si celoten članek

Tako kot v Evropi, se bodo tudi na ostalih celinah ta teden igrale kvalifikacijske tekme za nastop na mundialu 2022, ki ga bo gostil Katar.

V eni od kvalifikacijskih skupin na področju Severne in Srednje Amerike (CONCACAF) si bosta nasproti stali izbrani vrsti Haitija in Belizeja.

Video Že drugič v življenju mu je uspel "čudež"

Slednja je v ponedeljek pripotovala v haitijsko prestolnico Port-au-Prince in se takoj soočila z zares grozljivo situacijo. Po pristanku na letališču so se nogometaši z avtobusom odpravili proti hotelu, ko so dobili nezaželjene spremljevalce.

Avtobus je namreč obkrožila množica motoristov, vsi po vrsti so bili oboroženi z avtomatskimi puškami in pištolami. Dosegli so, da je voznik ustavil avtobus in se začel pogajati z njimi. Situacijo je razrešil prihod policijskih enot, ki so bdele na gostujočim avtobusom in razgnale napadalce.

Sprva so lokalni mediji pisali, da je šlo za obliko zastraševanja, nadaljna poročila s Karibov pa govorijo o poskusu ugrabitve. Te so na omenjenem območju na žalost zelo pogoste.

Ob Haitiju in Belizeju se bosta za preboj iz skupine E in v drugo fazo kvalifikacij borili še izbrani vrsti Nikaragve in Otokov Turks in Caicos. V nadaljevanje tekmovanja vodi le prvo mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.