Šok! Vodilni dirkač sezone zapušča Ducati!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jorge Martin bo od leta 2025 dirkal za Aprilio.
Oglej si celoten članek

Trenutno vodilni dirkač v razvrstitvi svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP, Španec Jorge Martin, se bo z naslednjo sezono preselil v italijansko ekipo Aprilia, za katero trenutno nastopata Španca Maverick Vinales in Aleix Espargaro.

Martin je trenutno sicer član zasedbe Ducati-Pramac, s katero je lani osvojil drugo mesto v skupnem seštevku in zaostal le za Francescom Bagnaio iz tovarniške ekipe Ducatija, letos pa celo vodi in je na dobri poti do svojega prvega naslova prvaka razreda motoGP.

Pri tovarniški ekipi Aprilia Racing so v ponedeljek potrdili, da bo Martin zamenjal Aleixa Espargara, ki je napovedal, da bo letošnja sezona njegova zadnja v karieri, od leta 2025 naj bi opravljal le vlogo Hondinega testnega dirkača.

Martin se bo Aprilii pridružil s sezono 2025, z večletno pogodbo. Iz tovarne v Noaleju, ki je del skupine Piaggio, so novico objavili v ponedeljek zvečer po koncu preizkusov v Mugellu. Massimo Rivola, izvršni direktor Aprilie Racing, je sporočil, da gre za "pot neustavljive rasti. S Jorgejem v naši ekipi smo dobili dirkača, s katerim bomo lahko zgradili pot do cilja, ki ga vsi pri Aprilii Racing iščemo z veliko lakoto."

Zmagovalec skupnega seštevka moto3 sezone 2018 se je sicer v najelitnejši razred k ekipi Ducati-Pramac preselil pred sezono 2021, ko je nemudoma navdušil, saj je v svoji prvi sezoni dosegel eno zmago in kar štiri dirke začel s prvega startnega položaja. Vse skupaj je 26-letnik v razredu motoGP na 56 dirkah zbral šest zmag in 18 stopničk. Svoji prvi dve sezoni je osvojil skupno deveto mesto, lani pa mu je za las na zadnji dirki ušel naslov svetovnega prvaka.

Martin je bil sicer dolgo časa najbolj vroč dirkač na trgu, povezovalo pa se ga je predvsem s tovarniško ekipo Ducatija, kjer naj bi se pridružil svojemu velikemu rivalu Bagnaii. A kot kaže je v odnosih med Martinom in Ducatijem nekje počilo, tako da izjemni Španec zapušča italijansko moštvo. Kot najresnejši kandidat, da zamenja Eneo Bastianinija v tovarniški ekipi Ducatija, se tako zdaj omenja Marc Marquez.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.