Šok! Priznani slovenski trener nepričakovano dobil nogo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Branko Tamše ni več trener rokometašev hrvaškega Nexeja.
Oglej si celoten članek

Vodstvo hrvaškega rokometnega prvoligaša Nexe Našice je z mesta trenerja odstavilo slovenskega strokovnjaka Branka Tamšeta. Za 45-letnega Velenjčana je bil usoden sobotni poraz v hrvaškem prvenstvu proti ekipi Sesvete s 33:38, je na klubski spletni strani zapisala ekipa iz Našic.

"Gospodu Tamšetu se zahvaljujemo za vse rezultate in ostale stvari, ki jih je naredil za RK NEXE. V prihodnosti mu želimo veliko sreče in uspeha," so sporočili iz kluba. Ekipo bo skupaj s Tamšetom zapustil tudi Albin Eter, ki je opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Tamše je bil trener Nexeja od januarja 2021. V sezoni 2021/22 pa je hrvaško ekipo popeljal na zaključni turnir evropske lige v Lizboni, kjer je v polfinalu izgubila proti nemškemu velikanu Magdeburgu (ki je sezono kasneje osvojil ligo prvakov), v tekmi za tretje mesto pa nato še proti eni rokometni velesili - poljski Wisli iz Plocka.

Foto: Profimedia Branko Tamše

Tamše je tako klub iz Našic vodil tekom enega najbolj uspešnih obdobij v zgodovini kluba, odločitev o nenadni odpovedi pa je še toliko presenetljivejša, ker je za rokometaši Nexeja odlična sezona, saj so na 15 tekmah v hrvaškem prvenstvu vpisali šele prvi poraz, odlično pa nastopajo tudi v evropski ligi, kjer so vodilni v svoji skupini drugega kroga glavnega dela, v kateri igrajo skupaj z našim Gorenjem.

Nexe bo sicer v torek gostoval ravno v Velenju v okviru drugega kroga glavnega dela evropske lige. Tekma se bo v Rdeči dvorani pričela ob 18.45, a bo minila brez nekdanjega trenerja Gorenja, Celja in Zagreba.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.