Šok! Evropska športna velikana dopingirana!

Foto: Epa
Foto: Epa
Aktualni evropski prvak in nekdanja prvakinja sta bila pozitivna na dopinških testih.
Oglej si celoten članek

Švedski atletski reprezentant Robel Fsiha, decembra lani je osvojil naslov evropskega prvaka v krosu, je bil zaradi prepovedanih poživil začasno suspendiran in ga čakajo nadaljnji postopki, je sporočila švedska atletska zveza. Pozitivna je bila tudi Turkinja Gulcan Mingir, nekdanja evropska prvakinja na 3000 m zapreke (2012 Helsinki).

Foto: Epa Gulcan Mingir

Pri naknadnem pregledu vzorcev sedaj 30-letne Mingirjeve iz olimpijskih iger leta 2012 v Londonu so odkrili turinabol, zaradi katerega Turkinjo tudi čakajo nadaljnji postopki, je sporočila Komisija za integriteto športnikov (AIU).

Foto: Epa Robel Fsiha

Triindvajsetletni Robel Fsiha pa je bil pozitiven po pregledu vzorcev testiranja izven tekmovanj, ki so ga v njegovi rodni Eritreji opravili 25. novembra 2019, preden je v Lizboni osvojil zlato na EP v krosu, prvo moško švedsko na teh tekmovanjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.