Sodniki pokopali olimpijske sanje še enega velikega slovenskega aduta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Peter Kauzer je po sodniškem pribitku 50 sekund zaključil svoje nastope v olimpijskem polfinalu.
Oglej si celoten članek

Srebrni slovenski kajakaš iz Ria 2016 Peter Kauzer je na pariških brzicah v slalomu na divjih vodah lovil novo visoko uvrstitev na olimpijskih igrah, a je svojo pot zaključil v polfinalu, saj se ni uspel uvrstiti med najhitrejših 12 kajakašev, ki so se prebili v veliki finale, ki bo na sporedu danes ob 17.30.

Slovenec, ki je nastopil kot sedmi izmed dvajsetih tekmovalcev, je sicer zelo hitro ter brez dotika opravil s progo ter ob le eni nekoliko bolj očitni napaki pri sedemnajstih protitočnih vratcih ob svojem prihodu v cilj zasedel drugo mesto ter postavil čas 92.80, ki bi mu na koncu zanesljivo prinesel nastop v velikem finalu.

A takoj po prihodu v cilj so mu sodniki zaradi domnevno nepravilno odpeljanih osmih vratc pripisali 50 sekund pribitka, ki so uničile Slovenčeve sanje o novem olimpijskem uspehu. Kauzer je v ciljnem prostoru s precejšnjo nejevero in jezo sprejel novo kontroverzno odločitev v slovensko škodo, potem ko je zaradi odločitve sodnikov brez medalje ostal že naš kanuist Benjamin Savšek.

Foto: Profimedia Peter Kauzer

Z rezultatom 142.80 Kauzer seveda ni imel več nobenih upov na preboj v finale in je na koncu zaključil letošnje olimpijske igre na 18. mestu. Za njim sta v polfinalu zaostala le dva tekmovalca, ki prav tako nista pravilno odpeljala enih vratc.

Slovenski kajakaš je sicer z izjemo sporne kazni odlično opravil s svojim polfinalnim nastopom, saj bi brez pribitka 50 sekund s časom 92.80 zasedel sedmo mesto v polfinalu. Glede na to, da je bil med najhitrejšimi kljub eni očitni napaki, bi vsekakor lahko veliko pričakoval od svojega polfinalnega nastopa.

Polfinale je sicer dobil Britanec Joseph Clarke z rezultatom 89.51, drugi je bil Nemec Noah Hegge (91.24) ter tretji domačin Titouan Castryck (91.56).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.