Smuk ostaja v programu OI

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) je potrdil, da smuk ostaja del olimpijskega programa. ''Nekoliko sem vas podražil,'' je dejal Gian-Franco Kasper.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je veliko prahu v alpskem smučanju dvignila novica, da naj bi v Mednarodnem olimpijskem komiteju v prihodnje zaradi prevelikih stroškov razmišljali o tem, da bi z olimpijskega sporeda črtali smuk. Zdaj je predsednik smučarske zveze Fis Gian-Franco Kasper pojasnil, da je šlo za šalo in dodal, da smuk seveda ostaja na sporedu OI.

Kasper je pred tednom dni ob robu tradicionalnega Foruma Nordicuma v poljski Szklarski Porebi razkril, da mednarodni olimpijski komite razmišlja o smiselnosti in potrebnosti smuka in superveleslaloma, smučarskih skokov in dolgih disciplin v smučarskem teku v okviru olimpijskega programa. Razlog so visoki stroški za izgradnjo infrastrukture, ki mnogim državam gostiteljicam iger povzročijo visoke stroške, a prireditelji v novi infrastrukturi nikakor ne najdejo trajnostne rabe.

Zdaj, ko smučarje čaka alpska smučarska uvertura v Söldnu, pa je Kasper pomiril duhove. "Nekoliko sem vas podražil. Seveda je jasno, da smuka ne bomo nikoli črtali s sporeda OI," je dejal prvi mož zveze.

V Fis so se sicer že osredotočili na najbližji olimpijski smuk, tistega, ki na bodo gostili v Južni Koreji 2018. Predsednik zveze je prepričan, da bodo v Jeongseonu zmogli pravočasno pripraviti proge za hitre discipline.

"Smuk je zanesljivo dovolj strm, gre za pravi izziv. Veselimo se testnih voženj v februarju, prepričani smo, da bo vse v redu," pa je o naslednjem olimpijskem smuku dejal direktor tekmovanj Markus Waldner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.