Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje po božičnih praznikih - smučarje čakajo tekme v Bormiu, smučarke na Semmeringu, nato pa sledi paralelna preizkušnja v Münchnu. Časa za praznike in družino tako ne bo veliko, nekaj pa vendarle. In kaj bodo počeli?
"Za nekaj dni bom šel domov in se odpočil. Za praznike smo vedno z družino. Skupaj bomo jedli Fondue Chinois – to je švicarski mesni fondue – in odpirali darila," pove Silvan Zurbriggen, ki ima vselej tudi čas za božične nakupe.
Andrea Fischbacher
Ja, tudi profesionalni športniki za praznike grešijo z nezdravo hrano. "Pri nas doma imamo vedno domače klobase in juho s kruhom," pove avstrijska smučarka Andrea Fischbacher. "Nato gremo k starim staršem … in spet jemo. 25. gremo še k drugim sorodnikom. Dva dneva prehranjevanja."
Pri Paersonovih na Božička in darila nikoli ne pozabijo. Anja Paerson pa ima še dodatne nalogej: "Včasih sem Božiček jaz, včasih pa je moj oče. Vedno sem na trnih. Če je Božiček oče, mu vedno dam nekaj žganja. Skušam ga napiti." Anja obtem pove, da je časa za praznike in družino premalo. "Že 26. bom odpotovala na Semmering. Veliko božičev sem že preživela na treningih, zadnje tri pa se vendarle vračam domov na Švedsko." Tudi pri njih ne manjka velikih količin hrane, a to nato "stresejo" na sankanju ali teku na smučeh. "Popoldne ob treh pa na televiziji gledamo racama Jako."