Slovo Slovenk z visokim porazom

Foto: Aljaž Močnik/KZS
Foto: Aljaž Močnik/KZS
Košarkarice Slovenije so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v zadnjem krogu visoko izgubile, gostiteljica Slovaška je bila boljša s 93:54. Slovenija je končala na tretjem mestu skupine C, na EP v Franciji prihodnje leto pa bosta iz naše skupine nastopali Slovaška in Litva.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska članska reprezentanca se od kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo prihodnje leto v Franciji, poslovila z visokim porazom. Na zadnji tekmi na Slovaškem, ki po sredini zmagi tokratnih slovenskih nasprotnic proti Nizozemski ni odločala več o ničemer, je bila domača izbrana vrsta boljša s 93:54.

Slovakinje so bolje začele tekmo, hitro povedle z 11:2 ter s svojim ritmom igre uspešno zadrževale prednost proti izbrankam Borisa Zrinskega, ki je v osrčje Evrope prispela v izjemno okrnjeni zasedbi, le z 11 košarkaricami. Poleg poškodovanih Tjaša Gortnar, Eve Komplet, Teje Oblak in kapetanke Maje Erkić proti Slovaški zaradi težav s koleni ni nastopila niti Nika Barič.

Slovenke so zadnjič nevarneje zapretile na začetku druge četrtine, ko je Saša Panič zadela za 20:15. A to je bilo vse. Takoj za tem so Slovakinje prestavile v višjo prestavo, do polčasa svojo prednost povišale na +16 (42:26), v nadaljevanju pa z zvišanjem prednosti, ob izjemnem metu z razdalje (na koncu met za tri točke 10:18), le še potrdile končno prvo mesto v kvalifikacijski skupini C.

V slovenski vrsti je bila s 15 točkami znova najboljša Tina Trebec, po 11 pa sta jih dodali Sandra Piršič in Martina Osterman. Slednja je bila zaradi poškodbe hrbta selektorju Zrinskemu na voljo le v drugi polovici letošnjih uradnih reprezentančnih tekem.

"Glede na vse, kar se nam je dogajalo, smo lahko zadovoljni. Začeli smo z najslabšega položaja, tudi Belgijke in Nizozemke so pred tem napovedale boj za EP. Vse nam je šlo dobre do tretje zaporedne zmage proti Nizozemski v Slovenskih Konjicah, ko se je poškodovala Tjaša Gortnar. Potem pa so se poškodbe le še vrstile. Če tega ne bi bilo, menimo, da bi bili enakovredni z Litvo in v krogu z njimi tudi boljši. Priznati pa je potrebno, da je bila Slovaška najboljša v naši skupini in je zasluženo prva. Čeprav današnja tekma ni odločala o ničemer, smo si želeli odigrati dobro. To nam je ne glede na visok poraz na trenutke tudi uspelo. Poleg štirih igralk, ki so ostale v Sloveniji, je premor dobila tudi Nika Barič, ki je čutila bolečine v kolenu in nismo želeli tvegati. Potrebna bo dobra analiza, toda naredili smo korak naprej. Na naslednjem žrebu kvalifikacij ne bomo več v petem bobnu, ampak bomo že v tretjem. Doma je nekaj kakovostnih mladink, imamo zelo obetavno kadetsko ekipo in dve leti časa. Poudariti pa moram, da nam je zveza omogočila izvrstne priprave," je kvalifikacije strnil Zrinski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.