Slovo od Stožic s porazom

Foto: Žurnal24 V Rimu je dal Kenny Gregory 19 točk in imel še 14 skokov. Danes se je vrnil iz d Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, zdovc Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Anagonye, perry Foto: Žurnal24 Filipovski je Romo v pravkar končani sezoni Evrolige pripeljal v Stožice. Športn Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Gregory Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, markota Foto: Boštjan Tacol Union Olimpija - Lottomatica Roma, Boisa Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Sermadini Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, markota, jagodnik Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Zdovc, daneu Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, rajgelj Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, gregory Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Gregory Foto: Žurnal24 Damir Markota (desno) je del zaslug za svojo odlično igro pripisal tudi Vladu Il Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Zmajcice Foto: Žurnal24 Pinkney je pred dnevi zapustil Olimpijo in si že poiskal nov klub. (Foto: Boštja Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Sermadini Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt (v sredini) v Podgorici ni mogel pomagati soigralcem, saj je bil ods Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Zmajcice Foto: Žurnal24 Od Stožic so se za to sezono poslovile tudi Zmajčice. (Foto: Boštjan Tacol) Foto: Žurnal24 Jure Zdovc ima najvišje cilje. (Foto: Boštjan Tacol) Foto: Boštjan Tacol Union Olimpija - Lottomatica Roma, Filipovski Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Sermadini Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma Foto: Žurnal24 Union Olimpija - Lottomatica Roma, Sermadini
Košarkarji Uniona Olimpije so s četrtim zaporednim porazom zaključili evroligaške nastope v dvorani Stožice. Lottomatica Roma je bila boljša s 87:76. "Občinstvo si je zaslužilo lepšo predstavo," pravi Zdovc.
Oglej si celoten članek

Union Olimpija je zadnjo domačo evroligaško tekmo v Stožicah, ki si jo je tako želela dobiti, zapravila v letos zakleti tretji četrtini, ki so jo Rimljani dobili s kar 28:14. Kljub porazu truda igralcev v končnici niso spregledali navijači, ki so zadnjo minuto tekme dočakali na nogah v zahvalo za izvrstno evropsko sezono in skalpe velikanov, kot so Panathinaikos, Efes Pilsen, CSKA ... Ljubljančani bodo nastope v Evroligi sklenili prihodnji četrtek z gostovanjem pri aktualnem evropskem prvaku FC Barceloni.

"Zelo sem razočaran. Pričakoval sem pravo tekmo, bojevito. Fantom sem dejal, da pričakujem od njih le borbenost – met gre ali ne
, ampak nič od tega ni bilo vidno. Od prve minute smo slabo igrali v obrambi in to se je ponavljalo vso tekmo. Kaki sodniški žvižgi so nas prisilili, da smo odigrali bolj agresivno. Tedaj smo v prvem polčasu naredili razlikico. Tretja četrtina je bila znova porazna. Ni mi jasno, zakaj ne gremo v boj. To igralcem zamerim, ker menim, da si je občinstvo zaslužilo lepšo predstavo. Pričakoval sem padec v igri, mogoče že prej. Po porazu z Barcelono se je v Evroligi začela pot navzdol. Doma nas je krasila trdnost, borbenost, agresivnost. Tega tokrat ni bilo videti," je povedal trener Jure Zdovc.

Njegov kolega Sašo Filipovski pa je dejal: "To je bila za obe ekipi trening tekma, saj oboji nastopamo v težkih tekmovanjih. Olimpija v ligi NLB, mi pa v italijanskem prvenstvu. Tokrat smo odigrali zelo dobro. Dvorana je izvrstna. Prvič sem nastopal v njej. To je odlično za Ljubljano in Slovenijo. Le še tako najprej. Olimpija je v tej sezoni največje presenečenje Evrolige. Veliko skalpov, dobrih iger, zmag v končnici. Mislim, da si igralci in strokovno vodstvo zaslužijo veliko pohvalo."

V tretji četrtini so Ljubljančani dovolili, da so se nekateri nevarni rimski strelci (Nemanja Gordić, Charles Smith ...) razigrali, kar se je nadaljevalo tudi v zadnjih desetih minutah igre, ko so imeli gostje v 35. minuti že kar 19 točk naskoka. In čeprav so bojeviti zmaji ob vztrajni podpori gledalcev znatno omilili poraz (nekaj minut pred zaključkom zadnje četrtine z -19 na -6 točk), se je nemogoče znebiti občutka, da je Olimpija, ki je v drugi četrtini največ vodila za osem točk – 31:23 po košu tako v napadu kot v obrambi sijajnega Giorgija Šermadinija – zapravila izvrstno priložnost za novo evropsko zmago.

Evroliga, 5. kolo TOP 16:

Union Olimpija : Lottomatica Roma 76:87 (14:20, 27:17, 14:28, 21:22)
Gregory 18, Ožbolt 15, Ilievski 14, Šermadini 10; Djedović 20, Washington 15;

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.