Slovo legendarnega slovenskega nogometaša, ikone Maribora

Foto: Twitter/NK Maribor
Foto: Twitter/NK Maribor
V Mariboru so se poklonili svoji vijol'čni legendi.
Oglej si celoten članek

Če ste v četrtek spremljali pokalni dvoboj iz Ljudskega vrta med Mariborom in Domžalami (na katerem so slavili gostje z 2:1), ste lahko opazili, da se je tekma začela s trenutkom žalovanja, saj so se Mariborčani poslovili od svoje nogometne legende, Borisa Binkovskega, ki je preminil v 77. letu starosti.

"Pred začetkom tekme trenutek žalovanja in izražanja spoštovanja: poslovil se je naš dolgoletni nogometaš, član prve zlate generacije vijoličastih, ki je zaznamovala obdobje igranja v nekdanji 1. jugoslovanski ligi. Boris Binkovski, počivaj v miru!" so v četrtek zapisali pri NK Maribor, ko so razkrili tragično novico o smrti klubske legende.

Binkovski se je sicer leta 1944 rodil v Vzhodni Nemčiji, člansko kariero pa je začel v slovenskih klubih, saj je v Tretji jugoslovanski ligi najprej nastopal za Triglav Kranj in celjski Kladivar, preden se je ta krilni nogometaš leta 1965 preselil v Maribor.

Bil je član mariborske zlate generacije, ki si je leta 1967 izborila napredovanje v takrat izjemno močno Prvo jugoslovansko ligo. Za Maribor je nastopal osem let, z izjemo dvakrat po pol leta, ko je bil posojen v Drugo jugoslovansko ligo Muri, v kateri je tudi pustil globok pečat. Za Maribor je nastopil na 182 tekmah ter zbral 30 zadetkov.

Po odhodu iz Maribora je igral še v najmočnejši avstrijski ligi, kjer je branil barve Wackerja iz Innsbrucka ter LASK Linza, in v najmočnejši belgijski ligi, kjer je nastopal za Royal Antwerp, v katerem je nato po koncu kariere pa vse do leta 1992 opravljal različne strokovne funkcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.