Slovenski velikan v zvezdniški družbi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dobovec proti kar dvema nekdanjima prvakoma in debitantu.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak v futsalu Dobovec bo v elitnem delu lige prvakov igral v zahtevni skupini B s Prištino, Kairatom Almatyjem in Benfico. Tako je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

Dobovec se je vselej uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 je zaigral tudi na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Naslov prvaka brani Mallorca, ki je slavila ob svojem debiju v tekmovanju.

V Dobovčevi skupini, ki bo igrala na turnirju v Prištini, velja omeniti, da gostitelj turnirja prvič igra v tekmovanju, Kairat in Benfica pa sta tudi nekdanja zmagovalca lige prvakov. Dvakratni prvak Kairat je sicer prvi klub, ki igra 20. sezono evropskih tekmovanj.

Tekme 16 ekip v štirih skupinah bodo med 28. novembrom in 3. decembrom. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili na finalni turnir lige prvakov, ki bo v prvem tednu maja 2024.

* Skupine elitnega dela:
- skupina A: Riga (gostitelj), Citta di Eboli, Etoile Lavalloise, Barca;
- skupina B: Priština (gostitelj), Dobovec, Kairat Almaty, Benfica;
- skupina C: Sporting (gostitelj), Haladas, Loznica-Grad 2018, Anderlecht;
- skupina D: Mallorca (gostitelj), Lubawa, Olmissum, Hit Kijev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.