Slovenski orel spregovoril o bizarni nesreči: "Zgodilo se mi je ..."

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Žiga Jelar je pred novo sezono poln optimizma, a priznava, da se je bilo po dogajanju v pretekli težko pobrati, soočal se je tudi s psihičnimi težavami in izgubo motivacije.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar v novo sezono vstopa s kar nekaj spremembami. Med drugim je zaradi stečaja podjetja, ki je proizvajalo smuči blagovne znamke Fluege.de, moral poiskati nove "dile". Namesto Slatnarja je zaenkrat prednost dal smučem Van Deer, je v pogovoru za Sportklub pojasnil Jelar. 

V pogovoru za omenjeni medij je spregovoril tudi o težavni pretekli sezoni. "Težko je biti v tej situaciji. Delaš vse tako, kot to počnejo drugi, začneš trenirati 20. aprila, vložiš veliko dela v priprave, nato pa ... Že po prvih dveh vikendih sem se želel umakniti s svetovnega prvenstva, saj moj cilj ni boj za mesta okoli 20. do 26.," je priznal Jelar. Potem ko mu ni šlo v svetovnem pokalu, je formo pilil v celinskem, a tudi tam pravih rezultatov ni bilo, z izjemo četrtega mesta v Bad Mittendorfu.

Priznal je, da je minuli sezoni imel tudi psihične težave, povsem je izgubil veselje do skokov. A kot sam pravi, je slednjega vsaj delno že povrnil. Kot je dejal, so v letošnji sezoni s trenerji začeli iz nič. "Vse smo ponastavili in opustili občutke iz prejšnje zime. Moram reči, da sem imel po vsakem ciklusu pripravljalnega obdobja občutek, da mi je v vsakem uspelo narediti nekaj dragocenega. Verjamem, da bom v tem ritmu našel pravo pot," meni varovanec glavnega trenerja slovenske reprezentance Roberta Hrgote.

Kot zapisano, se Jelar v novo sezono podaja z novimi smučmi. Priznava, da je bila odločitev težka. "Edina težja stvar je bila odločitev za smuči. A tudi s tem smo se dobro spopadli. Tik pred tekmo v Hinzenbachu sem preizkusil smuči Van Deer. Prej sem testiral tudi različne modele smuči Slatnar. Ampak nekako se bolje počutim na smučeh Van Deer in nameravam z njimi vstopiti v zimo," je dejal Jelar.

Jelar je v preteklosti, kot že vemo, imel precej smole z zdravjem, pošteno mu je zagodel covid, zaradi katerega ni mogel hoditi niti po stopnicah. A to ni bila edina smola v njegovi karieri, grdo si je poškodoval gleženj, a ne na skakalnici, pač pa je šlo za precej bizarno nesrečo. "Zanimivo, to se mi ni zgodilo na skakalnici, ampak doma na marmornih stopnicah, kjer mi je v natikačih spodrsnilo in sem si poškodoval gleženj. Neumno, kajne?" je še razkril Jelar v pogovoru za omenjeni medij.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.