Slovenski nogometni dragulj dosegel prekrasni prvenec v MLS (video)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mitja Ilenič je dosegel svoj prvi zadetek v ligi MLS ter bil izbran celo za igralca tekme.
Oglej si celoten članek

Komaj 19-letni slovenski bočni branilec Mitja Ilenič je dosegel svoj prvi zadetek v elitni ameriški nogometni ligi MLS, potem ko je januarja leta 2023 okrepil sloviti New York City FC.

V noči na četrtek je namreč prispeval prvi zadetek na tekmi med svojim New Yorkom in tretjo ekipo vzhodne konference, FC Cincinnatijem, katera se je končala z zmago Ileničeva ekipe s 3:2.

Potem ko je za sinjemodre iz New Yorka odigral že 48 tekem, je zdaj za slovito ekipo, katere barve so včasih branili tudi Frank Lampard, Andrea Pirlo in David Villa, prispeval še svoj prvi zadetek.

In to kakšen zadetek! V 16. minuti je namreč prejel žogo na desni strani kazenskega prostora ter z oddaljenosti kakšnih 20 metrov silovito sprožil proti oddaljenejši vratnici ter premagal gostujočega vratarja Romana Celentana.

Slovenski mladi (in z nastopom na prijateljski tekmi proti reprezentanci ZDA tudi že članski) reprezentant je igral vse do 85. minute, ko je ob vodstvu s 3:1 ob glasnem aplavzu zapustil igrišče.

Slovita spletna stran SofaScore mu je namenila oceno 7,4, kar je bila druga najboljša ocena na tekmi, medtem ko so ga pri New York Cityju nagradili celo z nazivom igralca tekme.

Ileničev New York City sicer po 32 tekmah sezone s 47 točkami drži peto mesto vzhodne konference in si je tako dva kroga pred koncem rednega dela sezone že zagotovil nastop v končnici. Cincinnati po porazu ostaja na tretjem mestu konference s 56 točkami.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.