Slovenska športnica v mednarodnem hramu slavnih!

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed
Irena Avbelj bo sprejeta v mednarodni hram slavnih.
Oglej si celoten članek

Znana slovenska padalka Irena Avbelj bo 19. oktobra deležna posebne pozornosti: v letalskem muzeju v kalifornijskem Riversidu bo vstopila v mednarodni padalski hram slavnih.

Sedem let sojenja Po sedmih letih Ireni Avbelj sodišče prisodilo odškodnino

V tovrstni hram slavnih vsako leto vstopi okoli deset oseb, ki so s svojimi izjemnimi dosežki in dejanji zaznamovali športno padalstvo.

Letos je ta čast med drugim doletela nekdanjo telovadko, plavalko in potapljačico iz Ljubljane, ki je največje sledi pustila prav v padalstvu in paraskiju ter na največjih civilnih in vojaških mednarodnih tekmovanjih na svetu in v Evropi osvojila kar 20 odličij zlatega, 11 srebrnega in šest bronastega leska.

Foto: Wikipedia Irena Avbelj

Avbljeva je za svoje izjemne dosežke leta 2006 prejela Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje na področju športa v Sloveniji.

Avbljeva je na evropskem prvenstvu v Kikindi 2011 utrpela hude poškodbe ob nesreči, ko so ji dve sekundi pred pristankom odpovedali mehanizmi za pristajanje. Ob okrevanju je prestala 18 operacij na levi nogi, desnem kolenu in hrbtu. Zaradi poškodb je morala končati kariero in se tudi invalidsko upokojila.

irena avbelj Poškodba Irene Avbelj na tekmovanju

Sodišče Kalvarija Avbljeve še ni končana

Poleg Avbljeve bodo letos v padalski hram slavnih vstopili še Chuck Collingwood, Kate Cooper-Jensen, Alan Eustace, John P. Higgins, Tom Sanders in Deke Sonnichsen iz ZDA, Patrick De Gayardon iz Francije, Andy Keech iz Avstralije in John "Lofty" Thomas iz Velike Britanije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.