Slovenka odigrala maratonski dvoboj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tamara Zidanšek po maratonu izpadla v prvem krogu.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v prvem krogu odprtega prvenstva ZDA, potem ko jo je s 5:7, 7:6 (3), 6:4 premagala domačinka Elizabeth Mandlik. Dvoboj je trajal dve uri in 43 minut.

Elizabeth Mandlik, ki na turnirju nastopa s posebnim povabilom organizatorjev, je trenutno 143. igralka na lestvici WTA, gre pa za hčerko štirikratne zmagovalke turnirjev velike četverice, Hane Mandlikova.

Slednja je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja uspešno nastopala na ženski turneji, danes pa je postala sploh prva nekdanja zmagovalka OP ZDA (1985), ki lahko svojo hčerko spremlja v glavnem delu žreba na igriščih Bille Jean King v New Yorku.

Dvoboj izrazitih nihanj v igri je bolje začela 24-letna Konjičanka. Povedla je s 4:1, nato pa je Američanka izenačila na 4:4. Niz je Zidanškovi, sicer 81. igralki sveta, pripadel po drugem "breaku" v 12. igri. V drugem nizu se je slovenska predstavnica dvakrat rešila po zaostanku, a nato izgubila podaljšano igro s 3:7.

Dvoboj je odločil tretji niz, v katerem je bolje začela Mandlikova, ki je povedla s 4:1. Čeprav je imela svoje priložnosti in dvakrat izničila prednost "breaka" nasprotnice, je Zidanškova v deseti igri odločilnega niza še šestič izgubila svoj servis in končala nastope med posameznicami v New Yorku.

Za Konjičanko je bil to 16. poraz v sezoni, zabeležila pa je deset zmag. V prvem krogu med posameznicami nastop čaka še Kajo Juvan, ki se bo v torek pomerila proti Španki Cristini Bucsa.

Ponoči pa bo na igrišča v New Yorku stopil tudi Aljaž Bedene, ki ga čaka dvoboj proti Pedru Cachinu iz Argentine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.