Slovenija tudi brez Dončića do skalpa velesile

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva
Košarkarji Slovenije so v Stožicah dobili prijateljsko tekmo v okviru priprav na olimpijske kvalifikacije proti Litvi s 70:68 (15:15, 32:30, 42:47).
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca je v pripravah na olimpijske kvalifikacije odigrala drugo prijateljsko tekmo in se Litvi oddolžila za poraz v nedeljo v Kaunasu. Pred 8500 gledalci v Stožicah je zmagala s 70:68

Slovenija bo do odhoda v Pirej v nedeljo odigrala še eno prijateljsko tekmo, in sicer se bo v petek ob 20. uri v Stožicah pomerila z Brazilijo. Za razliko od danes bo slovenski dres v petek oblekel tudi prvi zvezdnik Luka Dončić, ki se je reprezentanci pridružil šele v ponedeljek.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva

Slovenija bo na kvalifikacijskem turnirju za OI igrala s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 7.), v primeru uvrstitve v polfinale pa jo nato čakajo Grčija, Dominikanska republika ali Egipt. V Pariz bo napredovala le najboljša reprezentanca.

Medtem ko je bil za Slovenijo to šele drugi test, so jih Litovci skupaj opravili že pet in prvič izgubili. V Ljubljani je nastopil tudi njihov prvi zvezdnik Domantas Sabonis.

Litva bo mesto v Parizu iskala v San Juanu na Portoriku v družbi Mehike, Slonokoščene obale, Italije, Bahrajna in gostitelja turnirja. Na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu Litovci niso nastopili, saj so jih v finalu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu 2021 premagali prav Slovenci.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Litva

Za razliko od nedeljske tekme, ko je bila Litva vseskozi v prednosti in na koncu zmagala za šest točk, je bila tokrat zasedba Aleksandra Sekulića bolj enakovredna. Sredi zadnje četrtine je sicer zaostajala 54:61, a se je s koši Gregorja Hrovata, Vlatka Čančarja in Klemna Prepeliča vrnila v igro (63:62).

V zaključku tekme je Aleksej Nikolić zadel ključno trojko za 68:64, Klemen Prepelič pa je dodal dve točki iz polaganja za končni rezultat 70:68.

Klemen Prepelič je bil prvi strelec Slovenije s 15 točkami (met 4:12, trojke 0:7), po devet točk pa so dodali Aleksej Nikolić (met 3:7), Josh Nebo (6 skokov) in Gregor Hrovat (trojke 1:3).

Utrinke s tekme si lahko ogledate v GALERIJI.

* Dvorana Stožice, gledalcev 8500, sodniki: Petek, Zupančič, Španić (vsi Slovenija).
* Slovenija: Nikolić 9 (2:2), K. Prepelič 15 (7:9), Murić 2, Nebo 2 (1:9), Tobey 3 (1:1), Hrovat 9 (4:4), Cerkvenik 8 (1:1), Ščuka 5 (2:2), Dimec 1 (1:2), Dragić 2 (2:6), Čančar 3, Stergar 4.
* Litva: Sedekerskis 4, Tubelis 5, Sabonis 9 (1:2), Jokubaitis 6, Kuzminskas 2, Motiejunas 9 (5:8), Grigonis 7 (2:2), Lekavičius 13 (1:1), Butkevičius 5 (2:2), Sirvydis 6 (4:5), Ulanovas 2.
* Prosti meti: Slovenija 21:29, Litva 21:29.
* Met za tri točke: Slovenija 5:27 (Nikolić, Hrovat, Cerkvenik, Ščuka, Čančar), Litva 5:22 (Lekavičius 2, Butkevičius, Tubelis).
* Osebne napake: Slovenija 25, Litva 30.
* Pet osebnih: /.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:38 25. Junij 2024.

    Ne morejo več brez jebenog Dončića..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.