Slovenija spet s Srbijo

Foto: Žurnal24
Slovenska moška članska reprezentanca bo svoje zadnje pripravljalne tekme pred svetovnim prvenstvom v Turčiji odigrala v Grčiji, natančneje v Atenah na turnirju Acropolis, kjer bo sodelovala že četrtič.
Oglej si celoten članek

Natančen razpored turnirja zaenkrat še ni znan, jasno pa je, da bo trajal od 17. do 19. avgusta in, da se bo četa Memija Bečirovića pomerila z dvema polfinalistoma EP 2009 - s Srbijo in Grčijo ter Kanado.

Slovenija je na pripravljalnem turnirju Acropolis, ki ga grška košarkarska zveza organizira že od leta 1986 in, ki velja za enega najprestižnejših, sodelovala že trikrat, nikoli pa ga še ni osvojila. Leta 1995 je bila v konkurenci Jugoslavije, Grčije in NCAA All-stars četrta, leta 2003 skupaj z Grčijo, Poljsko in Izraelom druga, pred EP 2007 v Španiji pa je bila boljša od Italije, a slabša od Grčije in Litve.
 
Foto: Žurnal24 Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc, je o turnirju dejal: "Tako kot v zadnjih letih bomo z moško člansko reprezentanco tudi letos odigrali kopico dvobojev z vrhunskimi tekmeci, med drugimi z vsemi polfinalisti lanskega evropskega prvenstva. S Španijo se bomo pomerili v Ljubljani in Vitorii, s Srbijo in Grčijo pa na pokalu Acropolis, kjer bo naš tretji tekmec reprezentanca Kanade. Turnir v Grčiji bo skupaj s tistim v Mariboru služil kot zadnji preizkus pripravljenosti pred svetovnim prvenstvom, saj bomo s strnjenim programom tekem ter zgolj enim dnem počitka med obema turnirjema simulirali uvodni del svetovnega prvenstva, kjer nas najprej čaka ciklus treh dvobojev in po dnevu počitka še dve zaporedni tekmi. Reprezentanti so natančen program priprav dobili že pred nekaj tedni in po pogovorih z njimi lahko z veseljem povem, da so navdušeni nad tekmeci, nad vnovično vrhunsko dodelanim urnikom ter tudi nad tem, da nas v letošnjem pripravljalnem obdobju čaka veliko dvobojev, na katerih se bomo pomerili z izbranimi vrstami vseh celin z izjemo afriške."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.