Slovenija po dnevu čakanja dobila nasprotnika v četrtfinalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski odbojkarji se bodo pomerili s starimi znanci.
Oglej si celoten članek

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v skupini A zabeležila tri zmage, po vrsti so padle Kanada (3:1 v nizih), Srbija (3:0) in Francija (3:2), ter se tako prepričljivo uvrstila v četrtfinale. Na svojega tekmeca med najboljših osem je nato morala počakati, dobila pa ga je po dvoboju med Italijo in Poljsko. Italijani so zmagali, Poljaki pa bodo izbrancem Gheorgheja Cretuja poskušali preprečiti pot v polfinale.

Italijani imajo tako po skupinskem delu najboljši rezultat in bodo zaradi razvrstitve na skupni lestvici igrali proti Japoncem, ki so na tej lestvici osmi. Po tem principu bodo tretjeuvrščeni Slovenci igrali proti šestim Poljakom. Drugouvrščeni Američani so si prislužili Brazilce, zadnji par pa sestavljajo gostitelji in Nemci.

Slovenci so še enkrat več dobili neprijeten termin, s Poljsko se bodo pomerili v ponedeljek ob deveti uri zjutraj.

Foto: Profimedia slovenska odbojkarska reprezentanca

Poljaki so tik pred olimpijskimi igrami Slovenijo premagali na domačem pripravljalnem turnirju, prav tako pred domačimi gledalci pa so kapetana Tineta Urnauta in kolege zaustavili v Ligi narodov. Takrat so se veliki tekmeci pomerili v boju za tretje mesto.

Če bo Slovenija uspela premagala Poljsko, se bo v polfinalu pomerila z boljšim iz dvoboja med ZDA in Brazilijo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.