Slovenija na krilih izjemnega Dončića do skalpa še ene velesile

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija
Košarkarji Slovenije so v prijateljski tekmi pred nastopom v kvalifikacijah za OI premagali Brazilijo s 86:80 (12:18, 41:37, 62:61).
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca je uspešno opravila generalko pred odhodom na olimpijske kvalifikacije. Pred 8000 gledalci je v Stožicah premagala Brazilijo s 86:80, prvi zvezdnik Slovenije Luka Dončić pa je tekmo končal z 32 točkami.

Slovenija je v pripravah na olimpijski kvalifikacijski turnir v Pireju od 2. do 7. julija odigrala tri prijateljske tekme. V dvobojih z Litvo, v katerih Luka Dončić ni sodeloval, je iztržila polovičen izkupiček, danes pa je bila prepričljivo boljša od tretje ekipe iz Južno Amerike, ki jo vodi hrvaški strokovnjak Aleksander Petrović.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija

S tem je Slovenija končala priprave na nastop v Pireju, kamor bo odpotovala v nedeljo in kjer jo prva tekma proti Hrvaški čaka v torek, 2. julija, ob 20. uri. V skupini se bo nato 4. julija srečala še z Novo Zelandijo, v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo pomerila z Grčijo, Dominikansko republiko ali Egiptom.

Slovenija je do zmage prišla na krilih Luke Dončića, ki je vnovič zabeležil številke za občudovanje. V dobrih 31 minutah na parketu je dosegel 32 točk ob metu 11:19 iz igre, 9:11 za dve točki, trojke 2:8, prosti meti 8:13, ob tem pa je zbral še 7 skokov in 7 podaj (statistični indeks 34). Imel je še dve ukradeni žogi, eno izgubljeno, tekmeci pa so nad njim naredili enajst osebnih napak.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Brazilija

Zmago je Slovenija potrdila v zadnji četrtini, ki jo je dobila s 24:19. Pri rezultatu 75:71 se je oddaljila na 85:72 in zanesljivo dokončala svojo nalogo.

Poleg Dončića sta v napadu izstopala Aleksej Nikolić s 14 točkami (met 3:6, trojke 2:4, 2 podaji) in Josh Nebo (10 točk, met 4:5, 4 skoke), ki je kot naturalizirani igralec nadomestil Mikea Tobeyja.

Selektor Aleksander Sekulić bo dvanajsterico za olimpijski turnir sporočil v nedeljo tik pred odhodom; danes od štirinajstih igralcev priložnosti nista dobila Bine Prepelič in Jan Špan.

* Dvorana Stožice, gledalcev 8000, sodniki: Krejić, Majkič, Mohorič (vsi Slovenija).
* Slovenija: Nikolić 14 (6:6), K. Prepelič 6, Murić 1 (1:2), Nebo 10 (2:4), Hrovat 8, Dimec 2, Dragić 6 (2:2), Čančar 7, Dončić 32 (8:13).
* Brazilija: Felicio 10, Louzada 7 (1:2), Benite 5, Huertas 8, Santos 10, Meindl 10 (1:2), De Paula 5 (2:4), Caboclo 19 (6:7), Dias 6.
* Prosti meti: Slovenija 19:27, Brazilija 10:15.
* Met za tri točke: Slovenija 9:28 (Nikolić 2, K. Prepelič 2, Hrovat 2, Dončić 2, Čančar), Brazilija 8:23 (Santos 2, Dias 2, Caboclo, De Paula, Meindl, Benite).
* Osebne napake: Slovenija 22, Brazilija 24.
* Pet osebnih: /.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:54 29. Junij 2024.

    Bo treba Luka klonirat 4x

  • 05:15 29. Junij 2024.

    No, Brazilija ni neka velesila, tam je žoga manjša...So pa lahko neugodni, če imajo dober dan in včeraj to ni …

  • 23:38 28. Junij 2024.

    Po taki tekmi je težko kaj konkretnega reči ampak v Pireju ne bo lahko, ker nekateri naši igralci ne zadenejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.